EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ξαναρχίσανε πάλι με τη βλακεία για την Πανεπιστημίου

Του Δημήτρη Κατσούδα

Η γνώμη μου: Η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου όχι μόνον δεν θα λύσει αλλά και θα αυξήσει τα προβλήματα της πόλης. Πρόκειται για τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ οδικό άξονα Ανατολή-Δύση του κέντρου. ΑΛΗΘΙΝΗ εναλλακτική κυκλοφοριακή λύση δεν υπάρχει. Η οδός βρίθει δημοσίων κτιρίων και άρα δεν θα υπάρξουν εμπορικές χρήσεις επαρκείς για να ζωντανέψει. Ένα γιγάντιο γκέτο, απροσπέλαστο το βράδυ, θα μας προκύψει. 
Φανταστείτε ιδιαίτερα το τμήμα Χαυτεία-Πλατεία Αιγύπτου (τμήμα κι αυτό της προτεινόμενης ''ανάπλασης'') που, με τα ψηλά κτίρια σε στενό δρόμο μέχρι τη Στουρνάρη μοιάζει με...φαράγγι! Ποιός θα τολμά να το περπατά νύκτωρ; 
Οι άνθρωποι που το πρότειναν μάλλον  δεν ζουν στην Αθήνα! 

Οι επιβάτες του τρόλλευ από Ευαγγελισμό για Πατήσια π.χ. θα κατεβαίνουν Σύνταγμα, θα παίρνουν το τραμ μέχρι πλατεία Αιγύπτου και μετά άλλο τρόλλευ για Πατήσια; 
Τέλος οι παραλληλισμοί που πολλοί κάνουν με Διονυσίου Αρεοπαγίτου κλπ είναι άστοχοι. Πρόκειται για ολότελα διαφορετικές περιπτώσεις σε πολεοδομική βαρύτητα, χρηστικότητα και κυκλοφοριακή σημασία. 
Η λεωφόρος Πανεπιστημίου σχεδιάστηκε για να είναι - και είναι - η κεντρικότερη και ωραιότερη ΟΔΟΣ της πρωτεύουσας. Ως τέτοια - και όχι ως το μικρομέγαλο χαζό παρκάκι της μελέτης των Ολλανδών - πρέπει και να παραμείνει. Υπάρχουν χίλιοι τρόποι να γίνει ομορφότερη και πιο λειτουργική από το να την...εξουδετερώσουμε!
 
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID