EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
ΜΕΓΑΛΟ "ΟΧΙ" ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ
Mε σκοπό να οργανώσουν το πιο δυναμικό συλλαλητήριο των τελευταίων ετώνσυγκεντρώθηκαν αγρότες από ολόκληρη την Κρήτη καιαλληλέγγυοι στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο χαράτσι για τα αγροτεμάχια. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, το συλλαλητήριο ήταν το μεγαλύτερο παναγροτικό συλλαλητήριο που έχει πραγματοποιηθεί  στο  νησί, μεγαλύτερο, ίσως , και από εκείνο του 1993.
 
Οι αγρότες μαζί με τους αλληλέγγυους έκαναν αισθητή την παρουσία τους με συνθήματα καικορναρίσματα που ακούστηκαν σε μεγάλη ακτίνα ενώ ύψωσαν και μαύρες σημαίες. Τα τρακτέρ σύμφωνα με πληροφορίες ήταν πολύ πάνω από 300!
Όπως είπαν, το "όχι" που θα πουν στην Πλατεία Ελευθερίας θα είναι τόσο ηχηρό που θα "φτάσει" μέχρι τα αυτιά των κυβερνώντων στην Αθήνα.
Σύμφωνα με το cretalive.gr, μετά τις 09.00 έκλεισε η λεωφόρος 62 Μαρτύρων, καθώς στο Ηράκλειο άρχισαν να καταφτάνουν οι πρώτοι αγρότες.
Η μαζική προσυγκέντρωση έγινε στα γραφεία της ΟΑΣΝΗ (Οργανισμός Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου) και ακολούθησε πορεία ως την πλατεία Ελευθερίας, όπου και συγκεντρώθηκαν όλοι οι συμμετέχοντες.
Αγρότες από κάθε γωνιά της Κρήτης από την Ιεράπετρα και τη Βιάννο μέχρι τη Μεσαρά και τα Χανιά ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης.
Στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων η ουρά των οχημάτων άγγιξε το 1,5 χλμ., ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου και μέλος της διοίκησης της ΟΑΣΝΗ, Γ.Ντισπυράκη, στη Μεσσαρά, η αρχή της πορείας βρισκόταν στην Αγία Βαρβάρα και το τέλος της στις Μοίρες!
Περίπου στις 14.00 συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός ότι η πλατεία ... δεν ήταν αρκετή για να χωρέσει τη «λαοθάλασσα»!
Οι εκπρόσωποι των αγροτικών οργανώσεων της Κρήτης κατέθεσαν στον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη το ψήφισμα τους, μαζί με δεκάδες ακόμα ψηφίσματα φορέων όλης της Κρήτης πουσυμπαραστέκονται στις κινητοποιήσεις τους. Θα ζητήσουν μάλιστα να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός.
Οι αγρότες σχεδιάζουν, επίσης, να μεταβούν στην Αθήνα τη μέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου, σε συνεννόηση με συναδέλφους τους από την υπόλοιπη Ελλάδα.
Εν τω μεταξύ στο δικαστικό μέγαρο βρέθηκαν οι 92 αγρότες που επρόκειτο να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την κατάληψη στον αερολιμένα Ηρακλείου το 2009. Έτσι, εκτός του ζητήματος της μη φορολόγησης της αγροτικής γης, οι αγρότες θέτουν επίσης αίτημα για τηναποποινικοποίηση του συνδικαλισμού.
ΡΟΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΙΑΝΝΟΥ
Κλειστός θα παραμείνει, σήμερα, ο Δήμος Βιάννου στο πλαίσιο της στήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων και σύμφωνα με την από 31/10/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασε την στήριξη του στον αγώνα των αγροτών και ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για την φορολόγηση των αγροτεμαχίων. Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο συμμετέχει σήμερα στην κινητοποίηση στο Ηράκλειο, ενώ λεωφορείο του Δήμου μεταφέρει τους αγρότες από την Βιάννο που θέλουν να λάβουν μέρος στην διαμαρτυρία των αγροτών.
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ
Ο Σύλλογος Εμπόρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών Αρκαλοχωρίου μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των αγροτών της Κρήτης.
ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους επαγγελματίες και τους κατοίκους της περιοχής να συμμετέχουν τη Δευτέρα 04 Νοεμβρίου 2013 στο αγροτικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται στο Ηράκλειο.
Οι Κυβερνήσεις, από την ψήφιση των μνημονίων και μετά, αντί να στηρίξουν και να βοηθήσουν την γεωργική πρωτογενή παραγωγή, που μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση, επιβάλλουν επώδυνα μέτρα, όπως ο φόρος στα αγροτεμάχια, διαλύοντας ουσιαστικά ένα παραδοσιακό πυλώνα της οικονομία μας. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση η αντίσταση όλων μας δεν είναι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση .
Τ. ΚΑΝΤΑΡΑΣ: «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»
ΔΗΛΩΣΗ ΤΑΣΟΥ ΚΑΝΤΑΡΑ , ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ & ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος της χώρας δέχεται το τελευταίο διάστημα καταιγιστικά πυρά. Με την φορολόγηση των αγροτεμαχίων, με την φορολόγηση των αγροτικών εισοδημάτων από το πρώτο ευρώ, με τις περικοπές των αποζημιώσεων, με τις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές που εκτοξεύουν το κόστος παραγωγής. Το σχέδιο της Τρόικας- Κυβέρνησης για τον αφανισμό των μικρών και μεσαίων παραγωγών βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή. Στην Ελλάδα που σχεδιάζουν οι εγχώριοι και ξένοι «σωτήρες» θα υπάρχουν μόνο μετρημένοι νεοτσιφλικάδες – επιχειρηματίες. Αυτό το σχέδιο τώρα πρέπει να αποτραπεί. Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι απασχολούμενοι στον πρωτογενή τομέα έχουν κάθε λόγο να εξεγείρονται. Ο αγωνιστικός τους βηματισμός πρέπει να συναντηθεί μαζί με τα υπόλοιπα πληττόμενα λαϊκά στρώματα των αστικών κέντρων σ' ένα κύριο στόχο, στην ανατροπή των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών. Οι κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν στην Κρήτη, με αποκορύφωμα το συλλαλητήριο την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013 στο Ηράκλειο, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας πρέπει να στηριχτούν καθολικά από τον αγροτικό κόσμο για να αποτελέσουν το ξεκίνημα μιας μεγάλης αγροτικής απάντησης. Είναι η ώρα της μάχης.
ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Μ. ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Μ. ΔΙΑΚΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Οι κατά καιρούς δηλώσεις του Πρωθυπουργού, για το "ότι δεν μπορεί να υπάρξει «ανάπτυξη» χωρίς έμφαση στον πρωτογενή τομέα", αποδεικνύονται ακόμα μία φορά πλαστές. Οι πολιτικές της μνημονιακής συγκυβέρνησης καταδεικνύουν το μέλλον που επιφυλάσσουν στους μικρομεσαίους αγρότες: να γίνουν εργάτες στη γη τους.
Με το σχέδιο φορολόγησης των αγροτεμαχίων (ανεξάρτητα από την αξία τους, το είδος της καλλιέργειας, την αποδοτικότητά τους και το παραγόμενο εισόδημα) επιδιώκουν να βάλουν ταφόπλακα στην οικογενειακή γεωργία και τους μικρομεσαίους αγρότες. Αντί να προχωρήσουν στη λήψη μέτρων για την εξασφάλιση της υποθηκευμένης αγροτικής γης, προχωρούν στη φορολόγησή της. Μετά το χάρισμα τηςΑΤΕ στον όμιλο Πειραιώς, η φορολόγηση της γεωργικής γης θα σπρώξει ακόμα περισσότερες εκτάσεις στα χέρια των τραπεζιτών και των μεγαλοεπιχειρήσεων, που ήδη προετοιμάζονται για την πλήρη άλωση του αγροτικού χώρου.
Η ανατροπή των σχεδίων τους και η αντίσταση στη διάλυση της οικογενειακής γεωργίας, της αγροτικής παραγωγής και της επιβίωσης της υπαίθρου είναι στα χέρια των μικρομεσαίων αγροτών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο πλευρό τους. Θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για την ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα και της ανόρθωσης της υπαίθρου σε όφελος των κοινωνικών αναγκών.
Δηλώνουμε αλληλέγγυοι και συνοδοιπόροι στον αγώνα τους και καλούμε τους Ηρακλειώτες της πόλης και του νομού σε μαζική συμμετοχή στο παναγροτικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα 04 Νοεμβρίου.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID