EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΟΑΣΑ: 3 σχήματα "μαμούθ" για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Στη μάχη για την ανάληψη του έργου για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, με συνολικό προϋπολογισμό 94 εκατ. ευρώ, έχουν ριχτεί τρεις μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Intrasoft international – Intrakat, ΑΤΕΣΕ - ΜΕΤΚΑ και ΤΕΡΝΑ ενεργειακή - LG CNS έχουν λάβει μέρος στον διαγωνισμό, ο οποίος εχθές πήρε το «πράσινο φως» για χρηματοδότηση με 29,5 εκατομμύρια ευρώ από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης

Σημειώνεται ότι ο ανάδοχος θα αναλάβει τη χρηματοδότηση (50% ιδιωτικά κεφάλαια, 50% πόροι ΕΣΠΑ), μελέτη, κατασκευή, συντήρηση και τεχνική διαχείριση του έργου για περίοδο 12 ετών, ενώ θα αποπληρώνεται βάσει μηχανισμού πληρωμών κατά την περίοδο λειτουργίας του, ο οποίος αξιολογεί την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Το ελληνικό δημόσιο διαφοροποιούμενο από την πρακτική που κατά κύριο λόγο εφάρμοζε εως τώρα, πλέον δεν αγοράζει μια προμήθεια, αλλά μια υπηρεσία, ενώ στο τέλος της 12ετούς διάρκειας της σύμβασης το σύστημα θα μείνει στην κυριότητα του ΟΑΣΑ. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό το έργο θα παραδίδεται σταδιακά το διάστημα 2014 – 2015, ωστόσο είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν τελικά το χρονοδιάγραμμα αυτό τηρηθεί, αφού θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις λόγω ενστάσεων.

dealnews.gr

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID