EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΟΟΣΑ: ύφεση και υψηλή ανεργία στην Ελλάδα το 2014

Συνεργασίας και Ανάπτυξης, αντίθετα από τις εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικα.
Η ανεργία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, οι τράπεζες αδύναμες και η εσωτερική ζήτηση περιορισμένη.

Ο ΟΟΣΑ επισημαίνει ότι η δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει να συνεχιστεί, αλλά με παρεμβάσεις εάν η παραγωγή περιοριστεί περισσότερο από το αναμενόμενο.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, το 2013 θα κλείσει με ύφεση 3,5% και το 2014 η ύφεση θα περιοριστεί σε 0,4%. Και τα δύο αυτά νούμερα είναι αναθεωρημένα προς τα πάνω, σε σχέση με τις προβλέψεις του Μαΐου.

Η ανάπτυξη θα επιστρέψει στην Ελλάδα το 2015.

Ο ΟΟΣΑ δημοσιοποίησε σήμερα τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη.
«Για το 2013, η πρόβλεψη για την παγκόσμια ανάπτυξη αναθεωρήθηκε σε 2,7%, δηλαδή τόσο χαμηλά όσο την χρονιά της κρίσης, το 2009» αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού, Ανγκέλ Γκουρία. «Τώρα, θεωρούμε ότι η ανάπτυξη θα φτάσει στο 4%, το 2015. Το 2013 θα είναι χρονιά χαμηλής ανάπτυξης.»

Ο ΟΟΣΑ αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, το 2014, σε 1%, Αντίθετα, οι προβλέψεις για Ιαπωνία και ΗΠΑ αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω, σε 1,5% και 2,9% αντίστοιχα.

Στην Ευρωζώνη, ο ΟΟΣΑ προειδοποιεί για το ασύμβατο μεταξύ αποπληθωρισμού και της βιωσιμότητας του χρέους. Παροτρύνει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αναζητήσει περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης της ανάκαμψης.

Ο κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία ονομάζεται πλέον ανερχόμενες αγορές, η ρευστότητα στις οποίες απειλεί τις ανεπτυγμένες χώρες.

euronews
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID