EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«Με Φωτιά Και Με Μαχαίρι» Η Κυβερνοπροπαγάνδα Προχωρεί

Φυλλάδιο κατά της βίας με εικονογράφηση μια μολότοφ κι ένα μαχαίρι, μοιράζει η Νέα Δημοκρατία σε γειτονιές της Αθήνας. Στο κείμενο, που τιτλοφορείται «Φτάνει πια!», η ΝΔ ζητά από τους πολίτες να προστατεύσουν τη Δημοκρατία από «κάθε μορφή βίας».


 Εύστοχα το Press Project μιλά για το «μολοτοφομάχαιρο» και εξηγεί ότι «άκρο» για την κυβέρνηση δεν είναι «τόσο όσοι ρίχνουν μολότοφ, αλλά όσοι δεν καταδικάζουν εξίσου τους φασίστες με όσους πετούν μολότοφ, ακόμη κι αν διαχωρίζουν πλήρως τη στάση τους».





Είναι προφανές ότι πρόκειται για άλλη μια εκδοχή της θεωρίας των δύο άκρων. Αυτή τη φορά στο ένα άκρο είναι η Χρυσή Αυγή και στο άλλο οι γνωστοί άγνωστοι. Στο επόμενο «Φτάνει πια!» ίσως να δούμε ένα μαχαίρι και μια δραχμή καθώς το λεγόμενο «λόμπι της δραχμής» και η Χρυσή Αυγή βλάπτουν τη Δημοκρατία το ίδιο. Στο «Φτάνει πια 3» ίσως να δούμε τη σβάστικα και το σφυροδρέπανο μέσα στον κύκλο του απαγορευτικού STOP. Στο «Φτάνει πια 4» το μαχαίρι θα συνυπάρχει με τις καταλήψεις σχολείων, υπουργείων κ.λπ. μαζί με τα χρυσαυγίτικα Τάγματα Εφόδου κ.ο.κ. Οι συνδυασμοί είναι ανεξάντλητοι.


Είναι προφανές ότι η ΝΔ επιχειρεί να εκμεταλλευθεί επικοινωνιακά και να κεφαλαιοποιήσει δημοσκοπικά τις συλλήψεις στελεχών της ΧΑ. Ταυτόχρονα, επιδιώκει να απομονώσει, να ταυτίσει με το ναζιστικό βόρβορο ό,τι κινείται και αντιστέκεται. Ένας καμένος σκουπιδοτενεκές, μια πέτρα που ρίχνει ένας πιτσιρικάς δεν είναι το ίδιο πράγμα με μια δολοφονία. Με αυτή τη λογική, η Ιντιφάντα στα Κατεχόμενα είναι το ίδιο «εγκληματική» με τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Γάζα ή τις δολοφονίες στελεχών της παλαιστινιακής αντίστασης.


Όλοι συμφωνούν ότι ο εμπρησμός της Μαρφίν πήγε το κίνημα πίσω. Ωστόσο, απ’ ό,τι γνωρίζουμε, καμία οργάνωση του «ενός άκρου» δεν πήρε, έστω και ανώνυμα, την ευθύνη γι’ αυτή την ολέθρια πράξη ή, έστω, δεν βγήκε επώνυμα να την υπερασπιστεί. Κανείς δεν είπε «καλά τους έκαναν», ίσως όμως κάποιοι να σκέφτηκαν «σε καλό μας βγήκε». Το σίγουρο είναι ότι ο θάνατος εκείνων των τριών ανθρώπων βγήκε σε κακό του κινήματος.


Οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που απεργούν, που διαδηλώνουν, που αγωνίζονται ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό και στην οικονομική εξαθλίωση δεν κρύβουν μια μολότοφ στην κωλότσεπη και ούτε κρύβουν τα πρόσωπά τους. Αυτή που κρύβει τις τρυφερές και υπόγειες σχέσεις της με κάθε λογής μαγκουροφόρους και μπουκαλάκηδες είναι η ίδια η αστυνομία.


Η στοχοποίηση του αναρχικού/ελευθεριακού χώρου, η εξίσωσή του με την εγκληματική οργάνωση της ΧΑ δεν είναι παρά ένα προανάκρουσμα της επικείμενης κυβερνητικής επίθεσης ενάντια σε κάθε μη ελεγχόμενο αριστερό, εργατικό, ακόμα και πολιτιστικό κοινωνικό χώρο.


Και για να θυμηθούμε το «Τραγούδι του Κεμάλ», φαίνεται ότι με φωτιά και με μαχαίρι η νεοδημοκρατική προπαγάνδα προχωρεί.
 
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID