EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Έχουμε ένα χρέος και είναι ένα και μόνον

Τι μας ενώνει σήμερα ;

Γράφει ο Δημήτρης Κ. * Είναι η έλλειψη ή είναι η πληρότητα ;
* Είναι η κοινή μας αγανάκτηση για τα βάσανα της ζωής ή είναι η κοινή μας χαρά για τον ανώτερο βίο που διάγουμε ;
* Είναι οι κοινωνικές ενασχολήσεις ή είναι οι ζωώδεις ανάγκες που μας χειραγώγησαν να αναζητούμε ατομικά ;
* Έχουμε ένα χρέος και είναι ένα και μόνον, δεν υπάρχει άλλου τύπου χρέος για να μας φορτώσει κανείς, είτε ξένος είτε όμοιος μας. Το μόνο χρέος που έχουμε ως Έλληνες πολίτες είναι το να τιμούμε τους πατέρες και τις μητέρες μας, τους μαχητές και τους ήρωες αυτής της πατρίδος, που αμέτρητες φορές στο πέρασμα του χρόνου έδωσαν τις πιο ένδοξες μάχες υπερασπιζόμενοι την ελευθερία, την δικαιοσύνη, την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Ενός πολιτισμού ασύγκριτου κάλους και αρμονίας, που συνέδεσε την ζωή στην Γη, με την ζωή στα άστρα.
* Όλοι οι άνθρωποι του κόσμου πρέπει να έχουν το δικαίωμα της ελευθερίας της ψυχής τους και του σώματος τους.
* Η αναζήτηση του χρήματος και η ανάγκη του κέρδους υποβιβάζουν την φύση και τις δυνατότητες των ανθρώπων.
* Σε μία κοινωνία που θα κυβερνά η εξαπάτηση, ο έλεγχος και το κέρδος, υποβιβάζοντας την ανθρώπινη ύπαρξη, αγνοώντας την ανωτερότητα της ψυχής και θεωρώντας πως αυτό που μας ενώνει θα πρέπει να είναι αυτό που μας χωρίζει, οι άνθρωποι του κόσμου θα είναι δυστυχείς και μόνοι τους, αναζητώντας τρόπο να επιβιώσουν και κάνοντας πράξεις ανήθικες και λανθασμένες.
* Σε μια κοινωνία που θα κυβερνά η δημιουργία, η ζωή και η σοφία, εξυψώνοντας την ανθρώπινη ύπαρξη, απασχολούμενη με την τελειοποίηση της ψυχής και θεωρώντας πως αυτό που μας ενώνει είναι η Θεϊκή υπόσταση που κρύβεται μέσα μας, οι άνθρωποι του κόσμου θα είναι ευδαίμονες και όλοι μαζί θα αντιλαμβάνοντε πως είναι ένα, αναζητώντας τρόπο να εναρμονίσουν την ζωή στην Γη με την δικαιοσήνη και την αλήθεια του κόσμου μας.
* Ένας είναι ο πολιτισμός των Ελλήνων ανθρώπων και αυτός διαθέτει πρόνοια για όλους τους πολίτες, τους καθιστά υπεύθυνους απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και καλύπτει όλες τις ανάγκες που έχει ο νους και η ψυχή τους.


  

ΠΗΓΗ

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID