EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ποιες υπηρεσίες κλείνουν στις ΗΠΑ

Μπαίνει λουκέτο σε μια σειρά κυβερνητικές υπηρεσίες
Βασικές υπηρεσίες που αφορούν την κοινωνική ασφάλιση και την εθνική άμυνα θα συνεχίσουν να λειτουργούν, αλλά περίπου 825.000 εργαζόμενοι σε άλλες θα τεθούν σε καθεστώς άδειας άνευ αποδοχών.

Ενδεικτικά, η Washinghton Post αναφέρει ότι θα σταματήσει να εργάζεται το 87% των υπαλλήλων του υπουργείου Εμπορίου, το 69% των υπαλλήλων του υπουργείου Ενέργειας, το 82% των υπαλλήλων του υπουργείου Εργασίας και το 94% των υπαλλήλων της υπηρεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τους Financial Times, τη μεγαλύτερη επίπτωση θα έχουν οι ομοσπονδιακοί εργαζόμενοι. Για τους υπαλλήλους που κρίνονται «βασικοί», συμπεριλαμβανομένων των πρακτόρων ελέγχου συνόρων και των ενεργών στρατιωτικών, οι πληρωμές πιθανότατα θα καθυστερήσουν.

Σύμφωνα με τον Ομπάμα, ορισμένες καθημερινές υπηρεσίες, όπως η παράδοση των επιταγών κοινωνικής ασφάλισης για τους συνταξιούχους και για τις πληρωμές των επισκέψεων σε γιατρούς στο πλαίσιο του Medicare θα συνεχιστούν.

Θα συνεχίσουν να λειτουργούν επίσης η παράδοση επιστολών, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και άλλες υπηρεσίες που κρίνονται απαραίτητες για την εθνική ασφάλεια.

Από την άλλη πλευρά, ισχυρότατο πλήγμα θα δεχθεί το υπουργείο Υγείας, όπου περίπου το 52% των εργαζομένων θα λάβει άδεια άνευ αποδοχών, ενώ θα μπουν στον πάγο και δεκάδες προγράμματα που σχετίζονται με την υγεία.

Από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος περίπου 15.000-16.000 υπάλληλοι θα επηρεαστούν, ενώ από το υπουργείο Εσωτερικών λίγοι είναι οι υπάλληλοι που επιθεωρούν και επιβλέπουν τις πετρελαιοπηγές που θα συνεχίσουν να εργάζονται.

Από την υπηρεσία φορολογικών εσόδων (IRS), μόλις το 9% του προσωπικού δεν θα λάβει άδεια άνευ αποδοχών.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα παραμείνει ανοικτή, όμως οι περισσότερες υπηρεσίες της Επιτροπής Commodity Futures Trading θα σταματήσουν και θα συνεχίσουν να εργάζονται «μόνο οι υπάλληλοι που είναι απαραίτητοι για την εκτέλεση εκτάκτων λειτουργιών ή λειτουργιών που έχουν εξαιρεθεί, οι οποίες προστατεύουν τη ζωή ή την περιουσία».

Η απόφαση για τους οργανισμούς στους οποίους θα μπει λουκέτο θα ληφθεί βάσει νόμου που καθορίζει ποιοι εργαζόμενοι είναι απολύτως απαραίτητοι.

Σημειώνεται πως οικονομικοί αναλυτές της Goldman Sachs εκτιμούν πως το κλείσιμο λειτουργιών της κυβέρνησης θα στοιχίζει στην αμερικανική οικονομία 8 δισ. δολ. κάθε εβδομάδα.


newsbeast

 
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID