EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ στο κέντρο της Αθήνας

Tο συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ στο κέντρο της Αθήνας έχει προκαλέσει "έμφραγμα" στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Η συγκέντρωση των εκπαιδευτικών και των υπόλοιπων διαδηλωτών,που συρρέουν κατά χιλιάδες, ξεκίνησε λίγο πριν τις 12:00 της Δευτέρας και λίγο πριν τις 13:00, ξεκίνησε και η πορεία προς την πλατεία Συντάγματος. Λίγο μετά τις 13:30, η ογκώδης πορεία έφθασε μπροστά από τη Βουλή.

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας κόντρα στην κινητικότητα συμμετέχουν μαθητές και φοιτητικοί σύλλογοι, εργαζόμενοι στα Ασφαλιστικά Ταμεία, εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία και η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Το κλίμα είναι ιδιαίτερα αγωνιστικό και με μεγάλη συγκέντρωση κόσμου.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και λίγο μετά τις 12:30 έκλεισε η οδός Πανεπιστημίου.

Ως γνωστόν, η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας μέχρι τη λήξη του ωραρίου προς διευκόλυνση των εργαζομένων που θέλουν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο, ενώ, την ίδια ώρα, ανάλογες κινητοποιήσεις σημειώνονται σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κόρινθο και Ιωάννινα.

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΛΜΕ βρίσκεται ήδη στην πρώτη ημέρα της πενθήμερης απεργίας, αντιδρώντας στην κατάργηση ειδικοτήτων στα τεχνικά λύκεια και στην υπαγωγή των καθηγητών σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Οι καθηγητές των γυμνασίων και των λυκείων έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενώ σε 48ωρη απεργία βρίσκονται και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί (ΟΙΕΛΕ).


« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID