EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πρώτα τους έδειραν, μετά ο Μητσοτάκης τους είπε ότι δε... ξέρει τι θα γίνει: Κυβέρνηση σε διάλυση αναμένει εντολές από το Βερολίνο

Οι σχολικοί φύλακες πήγαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Το πρωί αντιμετώπισαν χημικά και ξύλο από τα ΜΑΤ. Αργότερα, αντιμετώπισαν την... άγνοια του Μητσοτάκη γύρω από το μέλλον τους!

Σχολικοί φύλακες προχώρησαν νωρίς το πρωί σε συμβολική κατάληψη του προαυλίου χώρου στο υπουργείο... Απολύσεων. Η κατάληψη έληξε με επέμβαση των ΜΑΤ που έκαναν μάλιστα και χρήση χημικών. Η επέμβαση της αστυνομίας έγινε λίγο πριν τις 07.30 το πρωί της Δευτέρας.

Τα ΜΑΤ απομάκρυναν τους απεργούς οι οποίοι στη συνέχεια κατέλαβαν τη Λεωφόρο Βασίλισσης Σοφίας, δημιουργώντας σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα.

Οι σχολικοί φύλακες προχώρησαν σε κατάληψη της εισόδου του υπουργείου λίγο μετά τις έξι το πρωί. Οι υπάλληλοι του υπουργείου αιφνιδιάστηκαν, ενώ στο χώρο συγκεντρώθηκαν από την πρώτη στιγμή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο σχολικοί φύλακες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Αργότερα, αναζωπυρώθηκε η ένταση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνάντηση των σχολικών φυλάκων με τον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η νέα ένταση προέκυψε όταν έγινε προσπάθεια από την αστυνομία να απομακρυνθούν οι πολίτες από το δρόμο ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Οι αστυνομικοί δεν επιτρέπουν σε κανέναν να σπάσει τον κλοιό και να περάσει έξω από το υπουργείο.. Νωρίτερα είχε γίνει χρήση χημικών προκειμένου να απομακρυνθούν οι σχολικοί φύλακες που πραγματοποιούσαν από το πρωί συμβολική κατάληψη του χώρου. Δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Άκαρπη η συνάντηση Μητσοτάκη-σχολικών φυλάκων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε στο γραφείο του αντιπροσωπεία των διαμαρτυρομένων, η συνάντηση, όμως, δεν είχε αποτέλεσμα. Γιατί; Γιατί ο υπουργός τους είπε ευθέως ότι δε... γνωρίζει τι θα γίνει με την περίπτωση τους και τους πρότεινε να τα... ξαναπούνε σε ένα μήνα όταν θα έχει περισσότερα... στοιχεία! Από που, κύριε υπουργέ;
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID