EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΙΑΚΩΝ!

Ξεκίνησαν από τη Δευτέρα (16/9) με μεγάλη επιτυχία και συνεχίζονται, με μαζικότατη συμμετοχή και δυναμισμό οι απεργίες σε μια σειρά φορέων του Δημοσίου. Το απεργιακό “τσουνάμι” επεκτείνεται συντονισμένα σε όλους τους κλάδους του δημόσιου και σύμφωνα με συνδικαλιστικούς και πολιτικούς κύκλους της Αριστεράς σταδιακά πρόκειται να επεκταθεί σε όλο και περισσότερους τομείς και του ιδιωτικού τομέα.

Τη σκυτάλη των απεργιακών κινητοποιήσεων παίρνουν σήμερα Τρίτη (17/9) οι νοσοκομειακοί γιατροί, αντιδρώντας στην διάλυση της δημόσιας υγείας. Προχωρούν σε τριήμερη πανελλαδική απεργία από σήμερα, Τρίτη (17/9) έως και την Πέμπτη (19/9), ενώ θα αποφασίσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, σε νέες συνελεύσεις την συνέχιση των μαζικών τους κινητοποιήσεων.

Η μεγάλη συντονισμένη απεργιακή δράση στο δημόσιο που συνοδεύεται με κινητοποιήσεις μεγάλου πλήθους στο δρόμο και οι οποίες σταδιακά επεκτείνονται και στο χειμαζόμενο ιδιωτικό τομέα, είναι βέβαιον ότι όχι μόνο θα έχουν θετικά νικηφόρα αποτελέσματα όσον αφορά τα διεκδικούμενα αιτήματα αλλά θα προκαλέσουν και ριζικές πολιτικές εξελίξεις.

ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) καλεί τα μέλη της «στην ανάληψη τοπικών κινηματικών πρωτοβουλιών, ακόμη και λειτουργικών καταλήψεων μαζί με τους άλλους Κοινωνικούς Φορείς, για να υπερασπίσουμε» , όπως αναφέρει, «τα Νοσοκομεία και τις δομές υγείας που απειλούνται να κλείσουν».

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος συντάσσεται με τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών, διατυπώνοντας ένα βροντερό «όχι»:
  • Στη διάλυση των Δημόσιων Δομών Υγείας, στην αποδυνάμωση των Νοσοκομείων, στις απολύσεις εργαζομένων υγειονομικών,
  • Στις περικοπές των δαπανών υγείας με οριζόντιο τρόπο που θέτουν σε κίνδυνο την ασφαλή περίθαλψη του ελληνικού λαού,
  • Στη μετακίνηση του κόστους της περίθαλψης στις τσέπες των ασφαλισμένων.
Στο «χορό» των κινητοποιήσεων στην Υγεία μπαίνουν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αποφάσισε 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας την Πέμπτη από 11:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ. και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:00 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας.

Επίσης, αποφάσισε να συμμετάσχει στην 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.
Στο μεταξύ συνεχίζεται το απεργιακό μέτωπο στην Παιδεία, με τους καθηγητές να βρίσκονται σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες και τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να συνεχίζουν τη 48ωρη απεργία τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στην πρώτη μέρα της απεργίας των καθηγητών σημειώθηκε συντριπτική συμμετοχή.

Οι δάσκαλοι, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία Τετάρτη και Πέμπτη, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ .

Συγκεκριμένα η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει γενική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία Τετάρτη και Πέμπτη.  Την Τετάρτη, μάλιστα, θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.30 π.μ. Την ίδια μέρα στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Στην κινητοποίηση θα μετέχει και η ΓΣΕΕ που έχει αποφασίσει για την Τετάρτη τετράωρη στάση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:00 το απόγευμα.

Στο μεταξύ οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού και στις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας διαμαρτυρόμενοι και για την ένταξη 618 εργαζομένων σε καθεστώς “κινητικότητας” – “διθεσιμότητας” και συνεχίζουν τις πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες τους.

Την Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ από κοινού με τις Ομοσπονδίες των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα, ενώ το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου συγκαλείται το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να αποφασίσει για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων.


ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ ΕΝΩΣΕΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ: ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΕΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

«Παλεύουμε για το δικαίωμα στην εργασία και το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια. Παλεύουμε για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Διεκδικούμε λύσεις για τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων που βρίσκονται υπό κατάρρευση»

Στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει για την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ ενάντια στις απολύσεις, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) προκηρύσσουν τρίωρη στάση εργασίας για την ερχόμενη Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου από τις 09:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι στον τομέα της Ενημέρωσης (ιδιωτικά και δημόσια μέσα).

Εξαιρούνται οι συνάδελφοι που καλύπτουν και μεταδίδουν τις απεργιακές συγκεντρώσεις. Καλούμε τις Ενώσεις να φροντίσουν για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Λέμε ΟΧΙ στο λουκέτο της ΕΡΤ, λέμε ΟΧΙ στις χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων του κλάδου μας, λέμε ΟΧΙ και στις δρομολογημένες απολύσεις των εργαζομένων στα δημοτικά ραδιόφωνα, λέμε ΟΧΙ στη φίμωση της δημοτικής ραδιοφωνίας.

Παλεύουμε για το δικαίωμα στην εργασία και το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια. Παλεύουμε για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Διεκδικούμε λύσεις για τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων που βρίσκονται υπό κατάρρευση.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΕΠΤΥΜ”

ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΙ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΙΣ 18/9

«Bρίσκονται σε εξέλιξη “σκοτεινά” σχέδια για το μέλλον του σιδηρόδρομου και των σιδηροδρομικών στη χώρα μας»

Τη συμμετοχή της στην τετράωρη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ την Τετάρτη 18/9/2013 από τις 11.00 μέχρι τις 15.00 ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με τη συμμετοχή της στη στάση εργασίας η Ομοσπονδία εκφράζει την αγωνία όλων των εργαζομένων αλλά και των σιδηροδρομικών ιδιαίτερα, καθώς «βρίσκονται σε εξέλιξη “σκοτεινά” σχέδια για το μέλλον του σιδηρόδρομου και των σιδηροδρομικών στη χώρα μας».

Σημειώνεται ότι στη σημερινή κοινή σύσκεψη των συνδικάτων στις μεταφορές, αποφασίσθηκε κοινή συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στις μεταφορές στις 18/9/2013 και ώρα 12.00, στην πλατεία Κοτζιά.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης σε μορφή pdf, εδώ.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Γ.Γ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ

Αποκλεισμένη είναι η Γενική Γραμματεία Εμπορίου, στην πλατεία Κάνιγγος, από υπαλλήλους που διαμαρτύρονται καθώς βγήκαν σε διαθεσιμότητα 35 συνάδελφοι τους.
Συνολικά από τον ελεγκτικό μηχανισμό της Γ.Γ. Εμπορίου θα βγουν σε διαθεσιμότητα περίπου 100 άτομα, με αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί τελείως ο ελεγκτικός μηχανισμός του κράτους.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ: ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΙΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Διευκρινιστική δήλωση και μάλιστα προκαταβολικά για να μην υπάρξουν αυθαίρετες ερμηνείες για δημιουργία εντυπώσεων, κάνει με αφορμή την απεργία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Δημήτρης Βαρνάβας.

«Είναι προφανές πως οι γιατροί εφόσον εφημερεύουν είναι αδύνατον να απεργούν», σημειώνει μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο Δ. Βαρνάβας καλώντας παράλληλα τον υπουργό Υγείας να σταματήσει να «επιδίδεται και πάλι σε διαστρεβλωτικές δηλώσεις σχετικά με το ποσοστό συμμετοχής των γιατρών στην απεργία».
«Ας μην επιχαίρει λοιπόν ο κ. Γεωργιάδης επειδή οι νοσοκομειακοί γιατροί επιδεικνύουν υπευθυνότητα και τοποθετούν στις απεργίες μεγάλο αριθμό εφημερευόντων, ώστε τα Νοσοκομεία να λειτουργούν με ασφάλεια τις μέρες που υπάρχει κοινωνική ένταση.
»Οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν πρόκειται να επιδοθούν σε παιχνίδια εντυπωσιασμού, ούτε πρόκειται να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές προκειμένου να επιδείξουν “Επιτυχημένες απεργίες” απέναντι στην αποτυχημένη πολιτική του κ. Γεωργιάδη και της κυβέρνησης», καταλήγει.

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑ

Οι νοσοκομειακοί γιατροί αποφάσισαν να κατέλθουν σε τριήμερη απεργία στις 17, 18 και 19 Σεπτεμβρίου, δηλώνοντας την κατηγορηματική τους αντίθεση στη διάλυση του ΕΣΥ, τις εκκενώσεις Νοσοκομείων, τις διαθεσιμότητες, τις ελλείψεις υλικών και τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ που σημαίνουν εκατοντάδες θανάτους συνανθρώπων μας.

Στις κινητοποιήσεις συμπορευόμαστε με τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Στο τέλος της εβδομάδας θα συναντηθούμε μαζί τους ώστε να συνεκτιμήσουμε την κατάσταση και να χαράξουμε την τακτική μας για κινητοποίηση διαρκείας, προκειμένου η χώρα ν΄ απαλλαγεί από το βρόγχο του μνημονίου και μια κυβέρνηση αδίστακτη, η οποία διαλύει κάθε δημόσιο αγαθό.

Επειδή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιδίδεται και πάλι σε διαστρεβλωτικές δηλώσεις σχετικά με το ποσοστό συμμετοχής των γιατρών στην απεργία θα επαναλάβουμε τα εξής προφανή:
Μετά τρία χρόνια μνημονίων τα Νοσοκομεία έχουν αποψιλωθεί από ιατρικό δυναμικό. Τα κενά σήμερα ξεπερνούν τις 6500, ενώ υπάρχουν εκατοντάδες Τμήματα που έχουν μείνει πλέον με έναν ή δύο γιατρούς. Αυτοί οι γιατροί, εκτός του καθημερινού έργου, πρέπει να εφημερεύουν μέχρι και 11 φορές το μήνα προκειμένου να καλύπτουν τα επείγοντα περιστατικά.

Είναι προφανές πως οι γιατροί εφόσον εφημερεύουν είναι αδύνατον να απεργούν.

Ας μην επιχαίρει λοιπόν ο κ. Γεωργιάδης επειδή  οι νοσοκομειακοί γιατροί επιδεικνύουν υπευθυνότητα και τοποθετούν στις απεργίες μεγάλο αριθμό εφημερευόντων, ώστε τα Νοσοκομεία να λειτουργούν με ασφάλεια τις μέρες που υπάρχει κοινωνική ένταση.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν πρόκειται να επιδοθούν σε παιχνίδια εντυπωσιασμού, ούτε πρόκειται να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές προκειμένου να επιδείξουν «επιτυχημένες απεργίες» απέναντι στην αποτυχημένη πολιτική του κ. Γεωργιάδη και της κυβέρνησης.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: ΔΕΛΤΙΟ… ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΠΟ 16-21/9

Η Αυτόνομη Παρέμβαση, προσπαθώντας να κωδικοποιήσει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, παραθέτει τις απεργίες, στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα γίνουν την τρέχουσα εβδομάδα.

ΑΔΕΔΥ: 48ωρη απεργία στις 18-19/9
κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων


Εβδομάδα δράσης απεργιακών κινητοποιήσεων από τη Δευτέρα 16 έως την Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013 για την ΑΔΕΔΥ κατά της διαθεσιμότητας απολύσεων και της διάλυσης υπηρεσιών του δημόσιου τομέα, ώστε -αντί πινακίου φακής- να δοθούν βορά στα μεγάλα διαπλεκόμενα συμφέροντα και τους ιδιώτες (ΕΔΩ η σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για την απεργία, στην οποία εξηγεί γιατί πραγματοποιείται η 48ωρη και γιατί θα κλιμακωθεί ο αγώνας).

Την Τετάρτη και την Πέμπτη 18-19/9 πραγματοποιεί 48ωρη απεργία σε όλο το δημόσιο τομέα. Μετέχουν μεταξύ άλλων, οι υγειονομικοί, οι καθηγητές, οι δάσκαλοι, οι δημοτικοί υπάλληλοι, οι αρχαιολόγοι κτλ.
  • Την Τετάρτη 18/9, η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:30.
  • Την Πέμπτη 19/9 θα συνεδριάσει από κοινού, η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών, για εκτίμηση των μέχρι τότε εξελίξεων, προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις στο γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου.
ΓΣΕΕ: 4ωρη στάση εργασίας στις 18/9

Αν και στο επίκεντρο της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής της ΓΣΕΕ την Παρασκευή 13/9 βρέθηκαν τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους της χώρας, ωστόσο, αυτό δεν κρίθηκε ικανό από την πλειοψηφία της να ακολουθήσει το γενικότερο απεργιακό κλίμα στο Δημόσιο.
Έτσι, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση 4ωρης στάσης εργασίας την Τετάρτη 18/9, από τις 11:00-15:00, και συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στις 11:30 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, στη συνεδρίαση της ΕΕ της ΓΣΕΕ, πρότεινε μεταξύ άλλων την πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για τις 18/9 Τετάρτη μαζί με την ΑΔΕΔΥ. Όμως, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕΔΑΚΕΠΑΜΕ) έδωσε τα ρέστα της για να αποφύγει κάθε ενδεχόμενο κινητοποίησης, που θα συνένωνε το δημόσιο με τον ιδιωτικό τομέα, σε μια απεργία με γενικά χαρακτηριστικά.

Από τα αξιοσημείωτα της συνεδρίασης είναι η για άλλη μια φορά στοχο-προσήλωση και μονομανία του ΠΑΜΕ να εξαντλεί όλο το δυναμισμό του σε οργανωμένη και στοχοποιημένη επίθεση σε βάρος των δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, στέλνοντας παράλληλα σήματα διευκόλυνσης και συνεννόησης προς την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ, διευκολύνοντας τους χειρισμούς τους.

Ιδιαίτερο στοιχείο των προθέσεων και επιδιώξεων του ΠΑΜΕ ήταν η προσπάθεια του να ανατρέψει την απόφαση για 24ωρη απεργία, κάτι που είχε εκδηλωθεί ως πρόθεση αρχικά από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ, προτείνοντας παρελκυστικά να μεταφερθεί η απεργία στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη, και άρα να εμποδιστεί κάθε προσπάθεια ουσιαστικής συνένωσης των κινητοποιήσεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε αναλυτικά τι πρότεινε η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ).

ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΟ 16/9
των καθηγητών και των εργαζομένων σε Ταμεία, υπ. Εργασίας και ΟΑΕΔ


Η απεργιακή εβδομάδα ξεκινά με τις πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες των καθηγητών (ΕΔΩ η σχετική ανακοίνωση) και των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, στο υπουργείο Εργασίας, στον ΟΑΕΕ, στον ΕΟΠΥΥ και στον ΟΑΕΔ (ΕΔΩ η σχετική ανακοίνωση).
Όπως διευκρινίζει η ΟΛΜΕ, «στις απεργιακές κινητοποιήσεις μπορούν να συμμετάσχουν ΟΛΟΙ οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αυτοί που είναι αποσπασμένοι σε διάφορες υπηρεσίες ή έχουν διατεθεί μερικώς ή ολικώς σε άλλη βαθμίδα, εκτός από όσους έχουν κάνει μετάταξη».
Στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια, οι ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης), ΟΔΠΤΕ (Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας), ΠΕΥ-ΟΑΕΔ (Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΟΑΕΔ), ΠΟΣΕ-ΙΚΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ) και ΠΟΠΟΚΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής) διοργανώνουν κοινή απεργιακή συγκέντρωση.

Η ΑΔΕΔΥ εξήγγειλε στάση εργασίας από τις 11:30 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στις 12 στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στη συγκέντρωση μετέχουν και οι δάσκαλοι που πραγματοποιούν στάση εργασίας, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, καθώς και πλήθος συλλόγων από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Κατά τα λοιπά:
  • 16/9 Τελευταία ημέρα της αναστολής στη λειτουργία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κατά της διαθεσιμότητας – απόλυσης των διοικητικών υπαλλήλων. Παραμένει κλειστό από την Τρίτη 10/9. Η περαιτέρω στάση του ΕΚΠΑ θα εξεταστεί σε νέα συνεδρίαση της Συγκλήτου (ΕΔΩ η ανακοίνωση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών).
  • 16/9: Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως το τέλος της βάρδιας, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στις 12 το μεσημέρι και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του ΥΠΠΟ (ΕΔΩ η σχετική ανακοίνωση).
  • 16-20/9: Πενθήμερη απεργία των διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ και ΤΕΙ (ΕΔΩ η σχετική ανακοίνωση).
  • 16-20/9: Την αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από τη Δευτέρα 16/9 και για όλη την εβδομάδα αποφάσισε η Σύγκλητος του Ιδρύματος, σε ένδειξη στήριξης των διοικητικών υπαλλήλων του που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις λόγω της διαθεσιμότητας (διαβάστε ΕΔΩ την απόφαση της Συγκλήτου).
  • 16-19/9: Συμβολική αναστολή της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τη Δευτέρα και την Τρίτη 16 και 17 Σεπτεμβρίου καθώς και του διοικητικού του έργου στις 18 και 19 του μήνα λόγω της διαθεσιμότητας διοικητικού προσωπικού (διαβάστε ΕΔΩ την απόφαση της Συγκλήτου).
  • 16-17/9 48ωρη απεργία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ, ΕΔΩ η σχετική ανακοίνωση).
  • 17-19/9 Τριήμερη απεργία των γιατρών στο ΕΣΥ (ΟΕΝΓΕ, ΕΔΩ η σχετική ανακοίνωση).
  • 17-18/9 Απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο Κώδικα Δικηγόρων.
  • 18-19/9 48ωρη απεργία των δασκάλων και των νηπιαγωγών (ΔΟΕ, ΕΔΩ η σχετική ανακοίνωση), των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ, ΕΔΩ η σχετική ανακοίνωση), των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΕΔΩ η σχετική ανακοίνωση), των εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, ΕΔΩ η σχετική ανακοίνωση), των αρχαιολόγων (ΣΕΑ, ΕΔΩ η σχετική ανακοίνωση) και του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής – Στερεάς & Νήσων.
Όπως σημειώνει, σε ανακοίνωσή της, η Αυτόνομη Παρέμβαση στο ΥΠΠΟ, «τη Δευτέρα 16/9 ξεκινά μια κρίσιμη εβδομάδα κινητοποιήσεων. Πρέπει ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ να συμμετέχουμε μαζικά, αποφασιστικά, δυναμικά. Οι “διαθεσιμότητες”, δηλ. οι απολύσεις, αφορούν όλους μας. Δίνουμε την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΧΗ για να ανατρέψουμε τη συγκυβέρνηση του μνημονίου, να ακυρώσουμε τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους».

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013
 
ΠΗΓΗ

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID