EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«Χοντρές μπίζνες» με τα απορρίμματα Αττικής

Ποιοι διεκδικούν την πίτα

Το πράσινο φως για την κατασκευή νέας μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στην περιοχή του Γραμματικού άναψε το Υπουργείο Ανάπτυξης ανοίγοντας την δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για το έργο Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Η πρόσκληση αφορά στους επιτυχόντες της πρώτης φάσης ενώ ο ιδιωτικός φορέας που θα κερδίσει το έργο, καλείται να αναλάβει τη μελέτη, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία της νέας μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στο Γραμματικό για διάστημα έως 27 έτη.

Σημειώνεται ότι βασικό κριτήριο επιλογής του αναδόχου θα είναι το χαμηλότερο τέλος χρήσης που θα κληθεί να καταβάλλει ο δημότης, παράλληλα με την επίτευξη όλων των περιβαλλοντικών στόχων.

Οι εταιρίες που καλούνται να συμμετάσχουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού μετά και τις αποφάσεις του ΣτΕ είναι οι εξής:

- ARCHIRODON GROUP NV - INTRAKAT – ENVITEC
- ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ – ΗΛΕΚΤΩΡ
- ΕΡΕΤΒΟ - ΔΟΜΟΣΠΟΡΤ – ΕΓΝΩΝ
- ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ – ΔΕΗ
- J & P ΑΒΑΞ - ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ

Κατά τον ανταγωνιστικό διάλογο θα διερευνηθούν και προσδιοριστούν τα μέσα που μπορούν να ικανοποιήσουν με τον βέλτιστο τρόπο την υλοποίηση του έργου επί των τεχνικών, χρηματοοικονομικών και νομικών πτυχών.

Στόχος είναι να ληφθούν υπόψη οι σκέψεις και απόψεις της Αγοράς, ώστε το δημόσιο να είναι σε θέση να διαμορφώσει τους τελικούς όρους των διαγωνισμών με γνώμονα την επίτευξη του βέλτιστου περιβαλλοντικού αποτελέσματος, το οποίο θα είναι χρηματοδοτήσιμο από την αγορά, με τη μικρότερη επιβάρυνση του πολίτη.

Στο έργο θα αξιοποιηθούν και κοινοτικοί πόροι από το ΕΣΠΑ.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID