EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Το «ΟΧΙ» του Σαμαρά και πράσινα άλογα

Άλλη μια θεατρική παράσταση με πρωταγωνιστές την κυβέρνηση Σαμαρά και την τρόικα 

Την κακοπαιγμένη παράσταση κυβέρνησης-τρόικας παρακολουθεί για άλλη μια φορά ο ελληνικός λαός με αφορμή το... δήθεν αιφνιδιαστικό αίτημα της τρόικας για το κλείσιμο των ΛΑΡΚΟ, ΕΑΒ και ΕΒΟ. Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση, η τρόικα δεν έχει πειστεί από τις προτάσεις της κυβέρνησης για "εκκαθάριση εν λειτουργία" των τριών επιχειρήσεων. Σύμφωνα με την ίδια πληροφόρηση που προέρχεται από κυβερνητικούς κύκλους η τρόικα θεωρεί, "μη αποτελεσματικές" τις αντιπροτάσεις των δύο υπουργείων και ζητά να οδηγηθούν οι τρεις επιχειρήσεις σε καθεστώς πτώχευσης, προκειμένου οι απολύσεις των εργαζομένων, οι οποίοι υπερβαίνουν τις 2000 να πραγματοποιηθούν χωρίς την καταβολή των νόμιμων αποζημιώσεων! Μάλιστα απαιτεί να ακολουθηθεί η μέθοδος της ΕΡΤ, καθιστώντας σαφές ότι δεν συναινεί για την διάθεση των 40 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό με την μορφή δανεισμού, προκειμένου να γίνει η αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου διαρρέουν ότι o Αντώνης Σαμαράς προετοιμάζει το μεγάλο "ΌΧΙ", επειδή δήθεν συγκινήθηκε από την απαίτηση των δανειστών για "ξαφνικό θάνατο της ελληνικής αμυντική βιομηχανίας".

Όπως κάθε φορά πριν από κάθε διαπραγμάτευση, έτσι και τώρα η κυβέρνηση "στήνει" το γνωστό σικέ έργο για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, για να μετριάσει με επικοινωνιακά παιχνίδια την οργή της κοινωνίας για το όργιο ξεπουλήματος και φτωχοποίησης που συντελείται στη χώρα με πρωταγωνιστές τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και για να περάσει το μήνυμα στην ελληνική κοινωνία ότι δήθεν διαπραγματεύεται, αδυνατώντας στο τέλος της ασφυκτικές πιέσεις. Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση δεν έχει διαπραγματευτεί τίποτα απολύτως από το καλοκαίρι του 2012. Ακόμη και οι προεκλογικές εξαγγελίες του Αντώνη Σαμαρά περί διαπραγμάτευσης είχαν έναν μόνο στόχο: Την υφαρπαγή της ψήφου του ελληνικού λαού, προκειμένου στη συνέχεια η κυβέρνησή του να εκτελέσει πιστά τις εντολές των δανειστών.

Πέραν, όμως, της επικείμενης διαπραγμάτευσης, υπάρχει ακόμη και ένας λόγος που επιβάλλει το υποτιθέμενο - για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους - "ΟΧΙ" του Αντώνη Σαμαρά. Ο πρωθυπουργός το ερχόμενο Σάββατο θα επισκεφτεί αυθημερόν, σε ένα ταξίδι αστραπή, τη Θεσσαλονίκη, όπου θα εγκαινιάσει τη Διεθνή Έκθεση εν μέσω γενικής λαϊκής κατακραυγής και μεγάλων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, οι οποίες επιβάλλουν την σύντομη παραμονή του στην πόλη που θα μετατραπεί σε φρούριο. Οι δανειστές, όπως και οι ντόπιοι εντολοδόχοι τους, γνωρίζουν ότι αυτή η κυβέρνηση, η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά είναι ετοιμόρροπη και δεν αντέξει ακόμη για πολύ, με τις κρυφές δημοσκοπήσεις να έχουν προκαλέσει τρόμο στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία ακόμη και τρίτο κόμμα. Γνωρίζουν επίσης, ότι μόνο αυτή η κυβέρνηση μπορεί σε βάρος των συμφερόντων της χώρας να εκτελέσει πιστά τις εντολές του ξενικού παράγοντα.

Όπως αναφέρει στο Periodista.gr πολύ καλά πληροφορημένη πηγή "με κάποιον τρόπο έπρεπε να βελτιωθεί το προφίλ του πρωθυπουργού, ο οποίος μέχρι τώρα έχει διακριθεί μόνο στον τομέα του ξεπουλήματος της χώρας. Τι καλύτερο λοιπόν, από μία σικέ άρνηση σε μία απαίτηση της τρόικας, την οποία δήθεν η ελληνική κυβέρνηση αγνοούσε, αλλά στο τέλος θα αποδεχθεί;". Όπως επισημαίνει η ίδια πηγή "Ειδικά η περίπτωση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας φέρεται να ταιριάζει γάντι στον Σαμαρά, ο οποίος έχει διακριθεί στο παρελθόν ως... πατριώτης, στα λόγια βέβαια, γιατί στα έργα συμβαίνει το αντίθετο".

Στα σχετικά ρεπορτάζ που είδαν το φως της δημοσιότητας πραγματοποιήθηκε σχετική αναφορά στην άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης, με την υποσημείωση "προς το παρόν". Το πιο τραγελαφικό, όμως, είναι ότι την ευθύνη της διαπραγμάτευσης αναλαμβάνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος, ωστόσο, λίγο μετά την γνωστοποίηση της αποστολής του email και την διαρροή της είδησης από την υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι η μεγάλη διαπραγμάτευση με την τρόικα, συνολικά, θα πραγματοποιηθεί αφού η χώρα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα. Με λίγα λόγια, ο κύριος Στουρνάρας έκανε γνωστό ότι η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να πραγματοποιήσει καμία απολύτως διαπραγμάτευση.

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είναι εκείνη που μεθοδεύει το "λουκέτο" στην αμυντική βιομηχανία. Αν και ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρεν διέψευσε κατηγορηματικά χθες ότι οι δανειστές έχουν ζητήσει το κλείσιμο ΕΑΣ, ΛΑΡΚΟ και ΕΒΟ, η κυβέρνηση επικαλείται τις "εντολές" της τρόικας και το email που εστάλη στα υπουργεία Άμυνας και Οικονομικών. Το ερώτημα είναι: Έχει κανείς εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Σαμαρά η οποία εξαθλιώνει τον ελληνικό λαό, καταστρέφει και διασύρει τη χώρα;

 
 
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID