EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΥΝΑ: Προς απόλυση 48 υπάλληλοι

Τον «δρόμο» της απόλυσης μέσω της διαθεσιμότητας φαίνεται ότι παίρνουν 48 υπάλληλοι του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 22 είναι τεχνικοί και ανήκουν στην Γραμματεία Αιγαίου και οι 26 διαφόρων ειδικοτήτων (οδηγοί, καθαρίστριες κ.α.) και ανήκουν στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου.

Την διαδικασία καταγγέλλει ως παράνομη ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΕΝ και σε ανακοίνωσή του προαναγγέλλει προσφυγή στην Δικαιοσύνη και την έναρξη απεργιακών κινητοποίησεων.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου έχει ως εξής:

Σε εφαρμογή της πολιτικής της τρόικας και παραιτημένη από κάθε προσπάθεια εθνικής πολιτικής η Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου προχωράει στη διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών με τις χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο Τομέα.

Στο ΥΝΑ, μετά τις κινητοποιήσεις του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας, ο Υπουργός και ο Γενικός Γραμματέας αποδέχτηκαν ότι στο Υπουργείο δεν περισσεύει πολιτικό προσωπικό και ότι το Οργανόγραμμα του Συμβουλίου Κυβερνητικής Μεταρρύθμισης για συνολικό αριθμό 590 υπαλλήλων είναι δεσμευτικό. Παρόλα αυτά το βράδυ της 31-7-2013 και ενώ τους επισημάνθηκε από το ΔΣ του Συλλόγου ότι παρανομούν με βάση τις διατάξεις του Ν. 4172/13 έδωσαν στοιχεία για την κατάργηση 48 οργανικών θέσεων πολιτικών υπαλλήλων στο ΥΝΑ.

Όπως αποδείχθηκε στην πράξη οι επιταγές της τρόικας είναι ισχυρότερες από τους νόμους του κράτους οι οποίοι καταστρατηγούνται για να προχωρήσει με οποιοδήποτε τίμημα η διαθεσιμότητα – απόλυση των πολιτικών υπαλλήλων βρίσκοντας πρόθυμους Υπουργούς για την εφαρμογή τους σε σημείο που να αθετούν και τις υπογραφές τους.

Η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων στο ΥΝΑ γίνεται κατά παράβαση κάθε νομιμότητας και κάθε ηθικής γιατί ο Βαρβιτσιώτης από τη μία υπογράφει την απόλυση 48 πολιτικών υπαλλήλων και από την άλλη την πρόσληψη 80 ενστόλων, αντιμετωπίζοντας έτσι με «ρατσιστικά κίνητρα» τους υπαλλήλους του Υπουργείου.

Το ΔΣ μετά την συγκέντρωση στο Υπουργείο την 1/8/2013 και την ενημέρωση του πολιτικού προσωπικού αποφάσισε :

1. Τη συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ.

2. Τη συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων στο ΥΝΑ για να μην βγει σε διαθεσιμότητα κανένας υπάλληλος.

3. Την αποστολή εξώδικου στον Υπουργό, Γενικό Γραμματέα ΥΝΑ και υπηρεσιακούς παράγοντες για την καταστρατήγηση των διατάξεων του Ν.4172/13 και της Απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, με την οποία προβλέπεται ότι οι οργανικές θέσεις του ΥΝΑ ανέρχονται σε 590.

- ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
- ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ
Ο ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


pireas2day.gr


 
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID