EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τραμ Αθήνας: To πλήρες δικτυο με επεκτάσεις σε 4 φάσεις (Β` Μέρος)

Εκτός όμως από την προγραμματισμένη επέκταση απο το Φάληρο στο Λιμάνι του Πειραιά, εξαγγέλθηκαν και  άλλες σημαντικές επεκτάσεις. Τα έργα πρόκειται να δημιουργήσουν ένα σημαντικά μεγάλο δίκτυο Τραμ στην πόλη που θα λειτουργει συμπληρωματικά σε αυτό του Μετρό και του Προαστιακού μειώνοντας ταυτόχρονα την παρουσία των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

Αναλυτικά:
 
ΑΚΤΗ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ - ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ (4,6χλμ διπλής γραμμής) και β)ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΚΑΜΙΝΙΑ (1,8χλμ μονής γραμμής)
Διαδρομή α) προς Κερατσίνι 4,6χλμ : Ακτή Ποσειδώνος - Πλατεία Καραϊσκάκη - Ακτή Καλλιμασιώτη - Ακτή Κονδύλη - Αιτωλικού - Πέτρου Ράλλη - Σαλαμίνος - Γρηγορίου Λαμπράκη (τερματικός σταθμός)
Διαδρομή β)προς Καμίνια: (Υπό εξέταση) Ομηρίδου Σκυλίτση - Οδός Μουτσοπούλου - Δωδεκανήσου - Γρ. Λαμπράκη

Για την επέκταση αυτή που δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα αλλά σίγουρα θα περιμένει χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Θα απαιτήσει  προμήθεια  νέων οχημάτων και το κόστος εφόσον γίνει η υπογειοποίηση στο τμήμα Λιμάνι-Ταμπούρια αναμένεται αρκετά μεγάλο. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι πως η απόσταση Λιμάνι Πειραια-Κερατσίνι  θα διανύεται σε 8 λεπτά. Αναμένεται να εξυπηρετεί 35.000 επιπλέον επιβάτες καθημερινά.

ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΠΑΤΗΣΙΩΝ και μελλοντικά ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ
Ήδη η πρώτη φάση της μεγάλης επιστροφής του Τραμ στην Πατησίων είναι σε εξέλιξη καθως οι μελέτες για την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου προβλέπουν και την επέκταση του Τραμ στην Λ.Πατησίων με τέρμα την συμβολή με την Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στην Πλατεία Αιγύπτου με μήκος 2,2χλμ.  Το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί το 2014 και να ολοκληρωθεί το 2017. Αυτό όμως θα είναι μόνο η πρώτη φάση του έργου. Σε δεύτερη φάση το Τραμ θα επεκταθεί μέσω της Πατησίων μέχρι τον σταθμό της γραμμής 1 του Μετρό ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ. Αν υπάρξει χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ το έργο θα ολοκληρωθεί στα τέλη της δεκαετίας. Συνολικά αναμένεται να εξυπηρετούνται περισσότεροι από 50.000 επιβάτες καθημερινά καθώς θα περνά από το πιο πυκνοκατοικημένο τμήμα της πόλης.

ΑΚΤΗ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ - ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ & ΦΡΕΑΤΤΥΔΑ (3,8χλμ μονής γραμμής)
Διαδρομή προς Χατζηκυριάκειο: Ηρώων Πολυτεχνείου - Χατζηκυριακού - Κλεισόβης - Πλατεία Καρπάθου
Διαδρομή προς Φρεαττύδα (μονή κυκλική γραμμή): Ηρώων Πολυτεχνείου - Αφεντούλη - Ζαννή (Νοσοκομείο Τζάννειο) - Σαχτούρη - Άγιος Βασίλειος (τερματικός σταθμός, νοσοκομείο Μεταξά) - Σαχτούρη, Ηρώων Πολυτεχνείου. Το κόστος προβλέπεται μαζί με τα οχήματα σε 60 εκ.ευρώ. Η απόσταση από το Δημοτικό στο Τζάνειο θα καλύπτεται σε 4 λεπτά και στην Πλατεία Καρπάθου 7 λεπτά. Αναμένεται να εξυπηρετεί 30.000 επιπλέον επιβάτες καθημερινά.

ypodomes.com
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID