EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Mέχρι πότε;

Mέχρι πότε εύλογα αναρρωτιέται ο αρθρογράφος.
Απαντάω εγώ τώρα:
Μέχρι που να σας εξοντώσουν.Μέχρι εκεί που θα πείτε φτάνει πιά δείξτε λίγο έλεος.

Ποιός μπορεί όμως να στέκεται με αξιοπρέπεια απέναντι στον δικό του θάνατο άραγε;Μονάχα αυτοί που είναι έτοιμοι να θυσιάσουν την προσωπική τους ευχαρίστηση για σκοπούς σαφώς ανώτερους απο την δουλίτσα τους και το σπιτάκι τους.

Και εσείς που περιμένετε έλεος απο τους άψυχους μοιάζετε με τα ζωντανά που περιμένουν το δώρο της ζωής απο τους σφαγείς που είναι έτοιμοι ανα πάσα στιγμή να κατακρεουργήσουν το θύμα τους,προς τέρψιν της αιώνιας απληστίας τους.

Ποιός μπορεί άραγε να ζητά ελεημοσύνη και να παρακαλά γονατιστός τον αφέντη για δικαιοσύνη;

Μονάχα αυτός που είναι σκλάβος.Αυτός που έχει ήδη αποδεχτεί τον θάνατό του εν ζωή,την ολοζώντανη σκλαβιά που είναι το μόνο σίγουρο σε μιά ζωή που ελέγχουν εξ’ολοκλήρου κάτι αποβράσματα,πολιτικά και κοινωνικά.

Ο ηλίθιος που δέχεται άκριτα να τον κοροϊδεύουν και να τον εξαπατούν.Ο ευνουχισμένος συνειδησιακά άμοιρος ευθυνών,που δέχεται άκριτα τον βιασμό του και υπομένει μαρτυρικά και όχι ηρωϊκά την καταδίκη του και το βάσανό του.

Ρωτάνε τριγύρω.Μα πού πήγανε οι αγανακτισμένοι;

Aυτός που αγανάκτησε για τα φράγκα δέν είναι αγανακτισμένος.Παραπλανημένος είναι.

Πρώτα γιατί συνέδεσε την ευτυχία του με το χρήμα και ύστερα γιατί περίμενε απο αυτούς που τον κατέστρεψαν,να τον σώσουν.

Ταυτόχρονα βρίσκεται σε εγκληματική άγνοια.

Γιατί δέν θέλει να καταλάβει πως η σωτηρία του ανθρώπου δέν έρχεται απο τον ουρανό εκ θαύματος,ούτε και είναι υπόθεση του ενός ή των δυό τριών προσώπων.

Ανάπηρος συνειδησιακά αδυνατεί να κατανοήσει πως η ευτυχία βρίσκεται στην αμοιβαία και συλλογική ευτυχία σχεδόν όλης της κοινωνίας.Και λέω σχεδόν γιατί όχι μόνο ξέρουμε,αλλά είμαστε πεπεισμένοι πως ανάμεσα στα πρόβατα υπάρχουν λύκοι.Υπάρχουν λογής λογής παλιοτόμαρα που δέν θέλουν με τίποτε ν’αλλάξει ο κόσμος.

Δέν θέλουν μιά κοινωνία που να συνεργάζεται ισότιμα χωρίς ανταγωνισμούς και παρόμοιες τεχνοκρατικές αηδίες.Δέν θέλουνε υγιείς συνεταιρισμούς,ούτε ελεύθερη εκπαίδευση,ούτε δημόσια υγεία.

Θέλουνε ανθρωπάκια άβουλα,μισθωτούς σκλάβους,αναλώσιμα εργαλεία στην επέλαση του καπιταλιστικού φασισμού και της κοινωνικής καταστροφής.

Ρωτάνε τριγύρω.Γιατί δέν επαναστατεί ο κόσμος;

O κόσμος δέν επαναστατεί γιατί στην ουσία δέν θέλει την επανάσταση.Θέλει απλά την επιστροφή των κεκτημένων.

Δέν θέλει την κοινωνική αλλαγή,γιατί ο καθένας θεωρεί τον εαυτό του ανεξάρτητο κομμάτι απο την κοινωνία.

Δέν θέλει,γιατί δέν μπορεί.Δέν μπορεί όταν στηρίζεται στις φρούδες ελπίδες των ήδη αποτυχημένων ρεφορμιστικών θεωριών της σοσιαλδημοκρατικής αριστεράς.Ή στις μονοδιάστατες και μονοκομματικές απόψεις αυτών που στην κρίσιμη στιγμή πάντα πρόδιδαν τις λαϊκές εξεγέρσεις.

Λένε τριγύρω για την βία.Καταδικάζουνε την βία.

Ε, λοιπόν εμείς λέμε πως είμαστε βίαιοι!Βίαιοι στον λόγο και όταν θα έλθει η στιγμή,θα είμαστε και στην πράξη.

Είμαστε βίαιοι γιατί σιχαθήκαμε την απανθρωπιά και την εκμετάλλευση.Είμαστε βίαιοι γιατί δέν συγχωρούμε και δέν είμαστε ηλίθιοι να συγχωρήσουμε αυτούς που θα πετούσαν ακόμη και τα παιδιά τους στη φωτιά για τα φράγκα και την εξουσία.

Αυτά όμως που λέω τώρα δέν αφορούν την βίαιη επανάσταση που επιδιώκουμε.Αφορούν την βία που υφιστάμεθα σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Γιατί ο κόσμος μπορεί να κατακεραυνώνει την βία των εξεγερμένων,ακόμη και τις βόμβες στις τράπεζες ή στα πολιτικά γραφεία.

Αλλά δέν βλέπει τις βόμβες που βρίσκονται μπροστά στα πόδια του,μέσα στο σπίτι του.Βόμβες που είναι βαλμένες απο αυτούς που επιδιώκουν την βίαιη φτωχοποίηση και σκλαβοποίηση των ανθρώπων.

Απο αυτούς που δέν νοιώθουν οίκτο για τα ειδεχθή εγκλήματά τους απέναντι στον λαό.

Να μας πούνε για τις αυτοκτονίες,τα συσσίτια,τα χρέη,την διάλυση της υγείας,της παιδείας,την ανεργία,τα πάντα όλα.Μήπως αυτά δέν συνιστούν βία;

Αλλα δυστυχώς σε αυτή τη γωνιά του κόσμου κατοικούν άνθρωποι οι οποίοι είναι πολύ “λίγοι”.Βλέπουν την ακίδα που τους έχει μπεί στο δάχτυλο,αλλά δέν νοιώθουν το δοκάρι που τους μπαίνει κάθε μέρα στον κ@λο.

Προτιμούνε να στηρίζουνε για λίγα σκατοευρώ τα μεγαλύτερα λαμόγια της ελληνικής ιστορίας,ή να γουστάρουνε νεοναζισμό και καράφλες αντί να στηρίξουν τον διπλανό και να γκρεμίσουν το τρισάθλιο και ελεεινό κράτος με γεναιότητα συνείδηση και αυτοθυσία.

Μέχρι πότε αναρρωτιέται ο αρθογράφος.

Μέχρι να ξυπνήσετε και να σταματήσετε να ζητάτε απο αυτούς που μόνο να απομυζούν ξέρουν.Μέχρι να κατανοήσετε πως ο άλλος κόσμος που φυσικά και είναι εφικτός μπορεί να έρθει μόνο όταν όλα τα πρόσωπα και τα πράγματα και τα νοήματα που συμβάλλουν στην εξαθλίωση και την αδικία εις βάρος των Ανθρώπων,θα εκμηδενιστούν.

Μέχρι να ξυπνήσετε και να αφήσετε στην άκρη τις μίζερες διχόνοιες που προκαλούν οι κάθε λογής φιλοσοφίες,εθνολαγνείες,θεωρίες και δόγματα και να συστρατευτείτε για το καλό της ανθρωπότητας.

Το δόγμα είναι μόνο ένα:

Ή ο άνθρωπος θα βρίσκεται στην υπηρεσία του ανθρώπου ή στην υπηρεσία του χρήματος.Ή θα κοιτά το ατομικό του συμφέρον ή θα συμβάλλει στην συλλογική κοινωνική ισότητα,ελευθερία και δικαιοσύνη.

Ενδιάμεσες επιλογές απλά σημαίνουν υπεκφυγή και τελικά συμβιβασμό με το απάνθρωπο.

Μέχρι τότε που τα πόδια μας θα βγάλουνε φτερά,τότε που τα χέρια μας θα σφίξουνε τους πόνους και τις ελπίδες μιάς ολόκληρης ζωής,τότε που οι καρδιές μας θ’αρπάξουνε φωτιά και τα μυαλά μας θα ατενίσουν τον ορίζοντα με τόλμη και γενναιότητα,τότε που οι δυνάστες θα χάσουνε την γή κάτω απο τα πόδια τους,η νύχτα θα γίνει μέρα και η μέρα νύχτα.

Μέχρι τότε θα πίνουμε,θα χορεύουμε,θα ονειρευόμαστε και θα σχεδιάζουμε την στιγμή της ελευθερίας μας.Γιατί μονάχα αυτός που καταλαβαίνει πως είναι σκλάβος θ’αποζητήσει την ελευθερία του.Και ο σκλάβος που επιδιώκει την ελευθερία του,το δίκαιό του,δέν τα ζητά απο τον δυνάστη του.Τα διεκδικεί και τα κατακτά στέλνοντας τον δυνάστη εκεί που πραγματικά ανήκει.Στο χώμα παρέα μαζί με τα άκακα σκουλήκια και τα υπόλοιπα παράσιτα.

Για τους υπόλοιπους,αυτούς που βρίσκονται σε διαρκή λήθη και αποχαύνωση,η Ιστορία θα επαναληφθεί όχι ώς φάρσα,αλλά ώς τραγωδία.





« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID