EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΝΩΤΑ ΤΟΥΣ‏

Τελικά πόσο ίσοι είμαστε όλοι απέναντι στο νόμο; Τόσο όσο επιτρέπει η οικονομικοπολιτική και κοινωνική μας θέση, είναι η σωστή απάντηση. Και για να μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό, έρχεται η κυβέρνηση να επιβάλει διά νόμου την ποινική ανισότητα, προκειμένου να προστατέψει και νομικά
τους πιο πιστούς και πολύτιμους συνεργάτες της.

Στο πολυνομοσχέδιο, που πρόκειται να ψηφισθεί, υπάρχει διάταξη που δίνει στα μέλη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ασυλία, απαλλάσσοντάς τα εις το διηνεκές από κάθε ποινική ή αστική ευθύνη για πράξεις ή παραλείψεις τους. Εξαιρετικής αβρότητας η κυβερνητική προσφορά, έχει όμως ανομολόγητο στόχο να καλύψει, σε δεύτερο χρόνο, και τα υπουργικά νώτα από τυχόν επέκταση της ευθύνης σε ηθικούς αυτουργούς και άλλου είδους ανεπιθύμητες πολιτικές συνέργειες.

Γιατί χρειάζονται νομική ασυλία στελέχη που επέλεξε η τρόικα και η κυβέρνηση και αμείβονται από τον Ελληνα φορολογούμενο με 175.000 έως 215.000 ευρώ; Μα, προφανώς, γιατί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μνημονιακής μάχης. Γιατί κάνουν όλη τη δύσκολη δουλειά της ανακεφαλαιοποίησης των συστημικών τραπεζών. Γιατί διαχειρίζονται δισ. ευρώ από τα δάνεια υπέρ της σωτηρίας του τραπεζικού συστήματος.

Το ίδιο είχε γίνει και πέρσι, κατά τη διαδικασία της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, όταν με άλλη νομοθετική ρύθμιση απαλλάσσονταν τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των πιστωτικών ιδρυμάτων, ή των συλλογικών οργάνων διοίκησης, από κάθε ποινική ή αστική ευθύνη σε σχέση με το λεγόμενο PSI.

Αλλά μήπως ακριβώς το ίδιο έργο δεν επαναλήφθηκε και τον περασμένο Απρίλιο, όταν η τρικομματική κυβέρνηση με «ν-τροπολογία» απάλλασσε και πάλι τα στελέχη των τραπεζών, αλλά και των νομικών προσώπων, για τη χορήγηση δανείων που έγιναν με νόμιμες διαδικασίες; Δικαίως η τροπολογία αυτή θεωρήθηκε ότι αφορούσε τα περίφημα θαλασσοδάνεια που έδιναν επί χρόνια οι τράπεζες κυρίως στα δύο μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα (ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.) και τα οποία κατέρρευσαν εκλογικά το 2012. Κυρίως βέβαια το ΠΑΣΟΚ, που αδυνατεί πλέον να τα εξυπηρετήσει.

Ωστόσο, ουδείς στην κυβέρνηση δείχνει να ενοχλείται. Το πολιτικό σύστημα συνεχίζει ακάθεκτο την ίδια καταστροφική πορεία που οδήγησε τη χώρα στον γκρεμό. Ακόμη και τώρα μοιράζει προνόμια και ασυλίες. Αμετανόητο.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID