EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Εκ βαθέων συγκριτικός σχολιασμός με το χάλι μας

- Τι καταλαβαίνω μέχρι στιγμής απ’ τα γεγονότα στην Τουρκία.
1) Οι Τούρκοι δεν είναι αμεσοδημοκράτες. Κατεβαίνουν στο δρόμο και στις διαδηλώσεις χωρίς να κάνουν συνελεύσεις και να πάρουν την απόφαση συλλογικά
2) Το κομμουνιστικό κόμμα της Τουρκίας και οι λοιποί αριστεροί δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Κάλεσαν τον κόσμο να βγει μαζικά στους δρόμους και να ξεσηκωθεί, ενώ είναι γνωστό, πως οι εξεγέρσεις γίνονται χωρίς να πεταχτεί ούτε ένα χαλίκι, χωρίς να σπάσει ούτε ένα τζάμι και μόνο αν τους «ταράξεις στη νομιμότητα».
3) Οι Τούρκοι είναι αλλού γι’ αλλού. Δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Ξεκίνησαν για να υπερασπιστούν ένα πάρκο και κατέληξαν σε εξέγερση με κοινωνικό – πολιτικό χαρακτήρα. Αν είναι ποτέ δυνατόν.
4) Οι Τούρκοι δεν έχουν καταλάβει ακόμα πως αν δεν έχεις σαν προαπαιτούμενο την ριζοσπαστικοποίηση, την ταξική συνείδηση, τον αγώνα για λαϊκή εξουσία, σταλινική πειθαρχία και μαοϊκή καθοδήγηση, δεν πας πουθενά….
5) Είναι δυνατόν να κατεβαίνεις στους δρόμους και ν’ αφήνεις τη βολή του καναπέ σου και του facebook?

- Όλοι αλληλέγγυοι στους Τούρκους διαδηλωτές που 3 ημέρες τώρα αψηφούν τη βία της κυβέρνησης Ερντογάν και έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους έχοντας στα χέρια τις σημαίες της χώρας τους. Αυτοί είναι αγωνιστές….
(Εθνικιστής είσαι μόνο όταν κρατάς ελληνική σημαία?)
- 3ήμερη απεργία στην Τουρκία απ’ όλα τα συνδικάτα. αρχίζει αύριο τρίτη μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη. Πότε πρόλαβαν να δουν αν οι συνθήκες έχουν ωριμάσει? Έκαναν συνελεύσεις? Δεν πάμε καλά…..
- Στην Τουρκία, η αστυνομία έκανε «λαμπόγυαλο» τα γραφεία του ΚΚΤ. Εδώ, το ΚΚΕ παίρνει τα εύσημα απ’ τον Βορίδη….
- Τους κόψανε λέει το facebook&το twitter στη Τουρκία για ν’ ανακόψουν την εξέγερση. Εμείς αυτό περιμένουμε τόσα χρόνια μπας και ξεκινήσουμε.
- ‘Ακουσα τον Γκιουλ, να σχολιάζει, ότι Δημοκρατία δεν είναι μόνο εκλογές, αλλά σημαίνει και ελευθερία στην διαμαρτυρία. Κάρολε, να τον συνεφέρεις!

πηγη
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID