EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«Τα έχουν πάρει» με τις μίζες και τα «δωράκια»

“Δεν πάει άλλο”. Με αυτή τη φράση εκπρόσωποι των δανειστών και πιο συγκεκριμένα της task force στέλνουν μήνυμα προς τους Έλληνες συναδέλφους τους , σε ό,τι αφορά το μεγάλο πρόβλημα των δωροδοκιών. Ειδικότερα, τα στοιχεία ελέγχων της ομάδας δείχνουν πως τουλάχιστον 80.000 είναι οι μικρές ή μεγαλύτερες δωροδοκίες κρατικών λειτουργών κατ’ έτος. Ένα νούμερο το οποίο υπερβαίνει κατά πολύ τις μετρήσεις για την υπόλοιπη Ε.Ε και αποτυπώνει την καθημερινή πίεση που οι πολίτες υφίστανται.

Ήδη οι πιέσεις προς την κυβέρνηση έχουν γίνει αφόρητες όχι μόνο από την ομάδα Ράιχενμπαχ η οποία εκπλήσσεται από το εύρος του ζητήματος αλλά και από τον Έλληνα επιτετραμμένο κ. Μαργαρίτη Σχοινά ο οποίος θέλει να σπάσει κατ’ εντολή της Κομισιόν αβγά. Πάντως και οι προσπάθειες από την μεριά των δανειστών προς το παρόν κινούνται μονάχα σε επίπεδα ευχολόγιων και την έκδοση “κωδίκων συμπεριφοράς” . Στα επόμενα βήματα που η ομάδα Ράιχενμπαχ πάντως προσανατολίζεται, είναι η δημιουργία ελεγκτικού οργάνου το οποίο ως στόχο θα έχει την διερεύνηση υποθέσεων δωροδοκίας και την τάχιστη προώθησή τους στη δικαιοσύνη. Πρόκειται για μια μέριμνα που προσωπικά ο κ. Χορστ Ράιχενμπαχ έχει , καθώς κρίνει πως σε μεγάλο βαθμό οι Έλληνες πολίτες είναι όμηροι τέτοιων συμπεριφορών ενώ και η επιχειρηματικότητα καταπνίγεται.

Δεν είναι τυχαίο πως ο κ. Ράιχενμπαχ σε πρόσφατη ομιλία του στις Βρυξέλλες υπογράμμισε για το θέμα πως «ένας αριθμός διαρθρωτικών αλλαγών δεν έχουν ακόμα επιτευχθεί και η τελική κρίση γιʼ αυτές θα εξαρτηθεί από το αν σε ένα χρόνο από τώρα θα υπάρχει πραγματική αλλαγή στη δομή και όχι απλώς στην οικονομική κατάσταση».
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID