EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΙOBE: Ύφεση 4,6%, ανεργία 27,6% το 2013 – Η κυβέρνηση εστιάζει στις δόσεις και όχι στην ανάπτυξη

Δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών για την ελληνική οικονομία μετά και τις επιπτώσειςαπό την κυπριακή κρίση. Οι Ρ.Μωυσής και Α.Κυριακόπουλος παρουσιάζοντας την τριμηνιαία έκθεση για την ελληνική οικονομία, εκτίμησαν ότι η ύφεση θα είναι της τάξης του 4,6% φέτος, ο πληθωρισμός θα είναι μηδενικός, ενώ η ανεργία θα είναι στο 27,6% κατά μέσο όρο. Εντονες επιφυλάξεις εκφράστηκαν για την τακτική που ακολουθεί η χώρα μας έναντι της τρόικας, η οποία εστιάζεται, όπως επισημάνθηκε, στην εκτιαμίευση της δόσης και όχι στις αναγκαίες για την ανάπτυξη τομές.
Κριτική ασκήθηκε με έμφαση στην καθυστέρηση του εξορθολογισμού της δομής και της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης και, χαρακτηριστικά, ειπώθηκε ότι η ελληνική πλευρά με πεισματικό τρόπο διατηρεί τους επίορκους στο δυναμικό.
Για τις επιπτώσεις της κυπριακής κρίσης υποστήριξαν ότιμπορεί να είναι μεγαλύτερες στην Ελλάδα σε σχέση με την Κύπρο.
Το ΙΟΒΕ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον εξορθολογισμό του Δημοσίου, στην υλοποίηση παρεμβάσεων που θα διευκολύνουν την επιχειρηματικότητα αλλά και στην επίδειξη μεγαλύτερης συνέπειας έναντι των δεσμεύσεων που ανέλαβε η χώρα απέναντι στους δανειστές.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID