EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Στάσεις εργασίας στις μεταφορές την επόμενη Πέμπτη

Χωρίς σιδηρόδρομο, προαστιακό, Ηλεκτρικό, λεωφορεία και τρόλεϊ θα μείνει η Αθήνα για κάποιες ώρες την ερχόμενη Πέμπτη

Σε στάση εργασίας την επόμενη Πέμπτη και σε όλα τα μεταφορικά μέσα προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο, τον προαστιακό, τον Ηλεκτρικό, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ «Κανείς μόνος του στην κρίση», τονίζουν σε κοινή ανακοίνωση, που εκδόθηκε μετά τη χθεσινή σύσκεψη στην οποία μετείχαν και εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ.

«Οι μνημονιακές πολιτικές οδηγούν σε ξεπούλημα των δημόσιων υποδομών», επισημαίνουν και ζητούν ποιοτικές και ασφαλείς μεταφορές, με φθηνό εισιτήριο και δωρεάν χρήση για τους ανέργους, τους μαθητές, τους φοιτητές και τις οικονομικά ευπαθείς ομάδες. Διεκδικούν επίσης υπογραφή συλλογικών συμβάσεων και άμεση άρση της επίταξης των εργαζομένων σε μετρό, Ηλεκτρικό, τραμ και πλοία.

Οι σιδηροδρομικοί συνεχίζουν και σήμερα από τις 4 μ.μ. ώς τα μεσάνυχτα τις στάσεις εργασίας. Το επιβατικό κοινό για τρίτη ημέρα κινείται μετ΄ εμποδίων με τα τρένα και τον προαστιακό, αλλά και με το μετρό αφού οι συρμοί σταματούν στον σταθμό Δ. Πλακεντίας.

Δικαστήρια

Ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων στη λειτουργία του μετρό θα παραστεί ως κατηγορούμενο σε ένδειξη συμπαράστασης στον διωκόμενο πρόεδρό του, Αντώνη Σταματόπουλο. Ο τελευταίος οδηγείται πάλι στα δικαστήρια για… παρακώλυση συγκοινωνιών, με χρόνο διάπραξης του «εγκλήματος» τις 7, 8 και 9 Ιανουαρίου, τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων όλων των εργαζομένων. «Γελιούνται όσοι πιστεύουν ότι αφοπλιστήκαμε με την επιστράτευση», αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση του σωματείου.

Χ.ΤΖ.
πηγη
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID