EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παρελθόν για την Ελλάδα η Michelin

Η οικονομική ύφεση που έχει πλήξει χιλιάδες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, οδηγώντας τες ακόμα και στο λουκέτο, επηρέασε και την Michelin Ελλάδας, η οποία μετά από 34 χρόνια αποχωρεί από την Ελλάδα και θα υπάγεται σε άλλη εταιρεία της μητρικής στο Βουκουρέστι.

Λόγω της αναδιάρθρωσης των θυγατρικών της που έχει ήδη αρχίσει η μητρική επιχείρηση, η Michelin θα αποτελεί πλέον παρελθόν για την Ελλάδα από την 1η Ιανουαρίου 2014.

Την ανακοίνωση έκανε ο γενικός ιευθυντής των ελαστικών Michelin, David Jean, με επιστολή που απέστειλε στους εξουσιοδοτημένους εμπόρους.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Jean «Αγαπητοί συνεργάτες θα ήθελα με την επιστολή μου αυτή να σας ενημερώσω για την επικείμενη εμπορική και διοικητική οργανωτική αλλαγή της Michelin στην Κεντρική και Νότια Ευρώπη, που αφορά και την Ελλάδα. Αυτή η οργανωτική αλλαγή θα εξασφαλίσει τη μακρόχρονη παρουσία της Michelin στην Κεντρική και Νότια Ευρώπη όπου έχουμε φιλοδοξίες ανάπτυξης.

Από τον Ιανουάριο του επόμενου χρόνου, η Ελλάδα θα είναι μέρος μιας νέας εμπορικής περιοχής που δημιουργήθηκε, το διοικητικό κέντρο της οποίας θα εδρεύει στο Βουκουρέστι, στη Ρουμανία».

Από το 1950 έως το 1969 η Michelin είχε στη χώρα μας εμπορική παρουσία ως εταιρεία εξαγωγών ελαστικών λειτουργώντας ως υποκατάστημα Αθηνών.

Το 1969 ιδρύεται επίσημα η εταιρεία Michelin Ελλάδος και στη συνέχεια το 1978 πήρε τη σημερινή της νομική μορφή ως ανώνυμη.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην εμπορία ελαστικών για αυτοκίνητα, φορτηγά, μοτοσικλέτες, αγροτικά καθώς και βιομηχανικά-χωματουργικά οχήματα.


« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID