EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Μείωση κατά 59% των κενών οργανικών θέσεων σε ΟΤΑ

Καταργούνται 926 κενές οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάτι που σημαίνει μείωση προσωπικού ύψους 59% στο υπάρχον οργανόγραμμα.

Με απόφαση (26 σχέδια κοινών υπουργικών αποφάσεων) του υπουργού Εσωτερικών, Ευρυπίδη Στυλιανίδη, οι μειώσεις στις θέσεις μόνιμου προσωπικού υπερβαίνουν ανά κατηγορία και κλάδο το 60% των θέσεων. Πρόκειται για θέσεις σε ΟΤΑ πρώτου και δευτέρου Βαθμού και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου εποπτείας του υπουργείου Εσωτερικών.

Στο μεταξύ, διατηρούνται 640 οργανικές θέσεις κατόπιν ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολόγησης (ποσοστό 41%).

Με την υπογραφή  του σχεδίου Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, ολοκληρώθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών η προβλεπόμενη από τον ανωτέρω νόμο κατάργηση κενών οργανικών θέσεων στους ΟΤΑ δευτέρου Βαθμού.

Τα εν λόγω σχέδια αποφάσεων θα διαβιβαστούν άμεσα στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για συνυπογραφή και εν συνεχεία στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση, προκειμένου να προσαρμοστούν οι Οργανισμοί Εσωτερικής Υπηρεσίας των ΟΤΑ α' και β' βαθμού στις διατάξεις του άρθρου 33 του ανωτέρω νόμου.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID