EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κοινωνικός αυτοματισμός ή κοινωνική συνοχή;

 
Παρά το γεγονός ότι τα μέτρα των μνημονίων οδήγησαν μεγάλες κοινωνικές ομάδες στην ανέχεια και την ανεργία έκπληκτοι στην κυβέρνηση παρατηρούν να μην επαληθεύονται οι πολιτικές κοινωνικού αυτοματισμού κάτι που θα έλυνε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με προνομιούχες κατά πολλούς ομάδες εργαζομένων.

Η ελληνική κοινωνία δείχνει να απορρίπτει τις μεθόδους αυτές και τα δεινά τους, καθώς στέκεται με προβληματισμό αλλά όχι με αφοριστική διάθεση ανάμεσα στους απεργούς των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και την Κυβέρνηση.

Παρά την έντεχνη προσπάθεια των καναλιών ο κόσμος αποστασιοποιείται και ζητά
εναλλακτικές οδούς. Εναλλακτικούς τρόπους διεκδίκησης των δικαιωμάτων της κάθε ομάδας ώστε να μην την πληρώνουν οι αδύναμοι πολίτες.

Ας αναζητήσουν όμως και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες νέους δρόμους. Η κοινωνική συνοχή που επιμελώς διέλυσαν τα προηγούμενα χρόνια με τη δημιουργία προνομιούχων στρατών ψηφοφόρων ήταν ένας από τους πολλούς λόγους που οδηγηθήκαμε εδώ.

Η κοινωνία των πολιτών καλείται είτε να αναπαράγει τις λογικές αντιπαράθεσης μεταξύ των κοινωνικών ομάδων είτε να δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής συνοχής. Στις στιγμές που βιώνουμε ας αναλάβει ο καθ’ ένας τις ευθύνες του.



olympia.gr
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID