EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Συγκοινωνίες:Οικονομικά ισοδύναμα βλέπει το ΓΛΚ


 

Ξεκάθαρη απάντηση, στην οποία σημειώνει ότι είναι δυνατή η σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) και ότι οι υφιστάμενες συμβάσεις δεν καταργούνται στο μέρος που ρυθμίζουν θέματα πέραν των μισθολογικών, δίνει με έγγραφό του προς την διοίκηση της εταιρείας Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ) το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) στο οποίο είχε προσφύγει η διοίκηση της εταιρείας για το ζήτημα της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου.

Στην απάντηση του ΓΛΚ αναφέρεται ρητά ότι η ημερομηνία υπολογισμού των νέων περικοπών στους μισθούς είναι η 31.12.2012, ενώ σημειώνεται ότι η ένταξη του προσωπικού της εταιρείας στις μισθολογικές και βαθμολογικές ρυθμίσεις του νόμου 4024/2011 δεν συνεπάγεται κατάργηση του εργατικού δικαίου στο σύνολό του για το εν λόγω προσωπικό.

Η απάντηση αυτή πρακτικά σημαίνει ότι στο πλαίσιο του διαλόγου, που έχουν ξεκινήσει οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τον σιδηρόδρομο με τις διοικήσεις των εταιρειών, υπάρχει περιθώριο να δοθούν στους εργαζόμενους οικονομικά ισοδύναμα, που θα αντισταθμίσουν μέρος των απωλειών. Αυτά, όμως, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αφορούν μισθούς, αφού δεν υπάρχει καμία δυνατότητα υπέρβασης των κλιμακίων του ενιαίου μισθολογίου.

Ανάμεσα στις παροχές που έχουν βάλει στο τραπέζι του διαλόγου οι εργαζόμενοι είναι: βοήθημα βρεφονηπιακού σταθμού, εξαγορά στρατιωτικής θητείας για τους άνδρες εργαζομένους ή έξοδα κίνησης για τις νυχτερινές ώρες.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID