EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«Οχι» Ράιχενμπαχ σε τροποποίηση του Μνημονίου


 

«Εκλεισε την πόρτα» χθες, τουλάχιστον προς το παρόν, σ' ένα ενδεχόμενο τροποποίησης του Μνημονίου, ο επικεφαλής της Task Force, Χόρστ Ράιχενμπαχ, ο οποίος από τη Θεσσαλονίκη χαρακτήρισε ακόμη ημιτελή τον Καλλικράτη στην αυτοδιοίκηση, ενώ δήλωσε ότι κατανοεί τις αντιδράσεις των πολιτών για το θέμα της ακρίβειας.
Ο κ. Ράιχενμπαχ, απαντώντας σε ερώτηση για το αν εξετάζεται το ενδεχόμενο τροποποίησης του προγράμματος που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, μετά την παραδοχή από το ΔΝΤ και Ευρωπαίους αξιωματούχους ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί, τόνισε με έμφαση πως «τη στιγμή που η Ελλάδα έχει κατορθώσει να ξεπεράσει τη δυσκολότερη φάση του συγκεκριμένου προγράμματος, δεν βλέπω αυτήν τη στιγμή, ειδικά από πλευράς Task Force, πώς θα μπορούσε θα ξανανοίξει αυτή η συζήτηση». Παράλληλα, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι «καταβάλλει πολύ σοβαρές προσπάθειες για τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος, εφαρμόζει σταθερά τις μεταρρυθμίσεις και αυτό θα οδηγήσει πραγματικά στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος για την Ελλάδα».
Αναφερόμενος στο αίτημα να υπάρξει διεύρυνση του ποσοστού χρηματοδότησης της χώρας για την προγραμματική περίοδο 2014 - 2020, είπε πως «η οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από όλους μας και στο θέμα της κατανομής των πόρων χρηματοδότησης».
Υπαινιγμός για τις τιμές
Την ίδια στιγμή πάντως, η απάντηση του σχετικά με το αν κατανοεί τις διαμαρτυρίες των πολιτών ενάντια στα οικονομικά μέτρα, έδειξε ότι καταλαβαίνει το εύλογο κάποιων αντιδράσεων, ιδιαίτερα για τις υψηλές τιμές. «Κατανοώ τις αντιδράσεις των πολιτών στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Η ύφεση που βιώνει η Ελλάδα έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις, με την αύξηση των ενεργειακού κόστους και των τιμών. Αντιλαμβάνομαι ότι οι πολίτες δυσκολεύονται να κατανοήσουν την κατάσταση. Θα πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη με στόχο την ευελιξία στη διαχείριση της κρίσης και της αύξησης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID