EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΠΑΣΕΒΕ: Όλοι στο πλευρό των ναυτεργατών


 

Ανακοίνωση των Επιτροπών Αγώνα Πειραιά-Κερατσινίου- Δραπετσώνας-Περάματος-Κορυδαλλού-Νίκαιας

«Επαγγελματία- Βιοτέχνη-Έμπορε
Όλοι να σταθούμε στο πλευρό των ναυτεργατών.
Οι ναυτεργάτες, αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζει η τρικομματική κυβέρνηση. Διαλύουν το ακτοπλοϊκό συγκοινωνιακό δίκτυο, ξεπουλάνε λιμενικές υποδομές, καταργούν τις συμβάσεις. Αυτά προβλέπονται στο νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης και είναι απόδειξη ότι ο αγώνας αυτός είναι απόλυτα αναγκαίος και επιβεβλημένος. Αφορά όλο τον λαό.
Κοινός ο αγώνας ναυτεργατών-μικρών αυτοαπασχολούμενων.
Ενιαία πρέπει και μπορούμε να απαντήσουμε στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει επειδή ακριβώς ενιαία είναι και η επίθεση που δεχόμαστε. Η πολιτική της συγκυβέρνησης που ιδιωτικοποιεί το λιμάνι και αποδιαρθρώνει πλήρως τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Οδηγεί στη συρρίκνωση της ναυπηγικής βιομηχανίας και ουσιαστικά κλείνει όλα τα μικρά μηχανουργεία που βρίσκονται γύρο από το λιμάνι. Συμβάλλει στην αύξηση των λουκέτων στα μικρά εμπορικά μαγαζιά του Πειραιά και των νησιών. Αποδεκατίζει τον κλάδο του τουρισμού, ιδιαίτερα τους μικρούς του κλάδου, κάνοντας απρόσιτη τη νησιωτική περιφέρεια για χιλιάδες φτωχές λαϊκές οικογένειες και συγκεντρώνοντας όλη την τουριστική δραστηριότητα στους μεγαλοξενοδόχους. Θα δώσει αποφασιστικό χτύπημα στους μικρούς αλιείς και τους μικρούς αγρότες.
Έχουμε κοινό συμφέρον. Η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται ξεζουμίζει τους εργάτες και ΕΒΕ, εξαθλιώνει άνεργους και συνταξιούχους. Χρεοκοπεί ολόκληρο το λαό. Βάζει λουκέτο σε εκατοντάδες συναδέλφους μας, που δε μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Επιβάλλει την αύξηση του ΦΠΑ, των τιμολογίων της ΔΕΗ, χαράτσια, φόρος επιτηδεύματος, κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας κ.ά. Η πολιτική που εφαρμόζουν έχει ως στόχο να μας αφανίσει και παράλληλα να δυναμώσει τα μονοπώλια, ώστε να κυριαρχήσουν πλήρως σε όλους τους κλάδους. Δεν πρέπει να τους περάσει.
Σε όλους τους αγώνες, προσπαθούν να συκοφαντήσουν και να στρέψουν ενάντια σε όσους αγωνίζονται τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα. Αυτό έκαναν με τους εργαζόμενους στο Μετρό, αυτό προσπαθούν να κάνουν με τους ναυτεργάτες. Η κυβέρνηση, σε συμμαχία με ορισμένους μεγαλοαγρότες και μεγαλεμπόρους, προσπαθεί να καλλιεργήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, να κλιμακώσει τον αυταρχισμό και την καταστολή κατά των εργατικών-λαϊκών αγώνων προκειμένου να εφαρμόσει τα άγρια μέτρα.
Καλούμε όλους τους μικροβιοτέχνες, αυτοαπασχολούμενους, μικρέμπορους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και των νησιών σε ενημέρωση, συντονισμό, κοινή δράση ενάντια στο σχέδιο νόμου "για την Ανασυγκρότηση του ΥΝΑ" που συντρίβει τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους εργάτες της θάλασσας. Να περιφρουρήσουμε το δικαίωμά τους στην απεργία. Να συντονίσουμε και να κλιμακώσουμε το δικό μας αγώνα. Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε».

www.902.gr
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID