EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Απόφαση ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ

aegaioΚΑΤΩ Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!
Ζούμε σε μια εποχή ολομέτωπης επίθεσης στα δικαιώματα όλων των εργαζομένων  σε μια εποχή που ο αντίπαλος, μέσα από τα μνημόνια ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου-κυβερνήσεων, χρησιμοποιεί όλα του τα όπλα για να περάσει τα αντιλαϊκά του σχέδια: Μια τεράστια αναδιανομή πλούτου από τα κάτω προς τα πάνω, από τις χώρες της περιφέρειας στα ιμπεριαλιστικά κέντρα, και ταυτόχρονα τη συντριβή όλων των κατακτήσεων των εργαζομένων ώστε αυτοί να μετατραπούν σε εξατομικευμένοι δούλοι του κεφαλαίου, του συστήματος και του κράτους του.

Μαζί με αυτή την πολιτική και για την προώθηση της το σύστημα και η κυβέρνηση του προωθούν και κλιμακώνουν καθημερινά μια πολιτική περιορισμού-κατάργησης των λαϊκών ελευθεριών, των δημοκρατικών δικαιωμάτων, των όρων που έχει κατακτήσει το εργατικό- συνδικαλιστικό κίνημα για την πάλη του και τη λειτουργία του. Η κυβέρνηση και οι δυνάμεις του συστήματος χτυπούν το δικαίωμα στην απεργία, στη διαδήλωση, στη μαζική πάλη, ευνοούν και ουσιαστικά στηρίζουν τη δολοφονική δράση της φασιστικής-ρατσιστικής Χρυσής Αυγής.
 Η αντιλαϊκή – μνημονιακή καταιγίδα ξεδιπλώνεται και στην εκπαίδευση: Νέο σχολείο – εξεταστικό κέντρο, υποχρηματοδότηση σχολείων, συγχωνεύσεις σχολείων-τμημάτων, αμφσιβήτηση της δωρεάν διανομής βιβλίων. Και για τους εκπαιδευτικούς νέο αντιδημοκρατικό πειθαρχικό πλαίσιο, μισθολογική εξαθλίωση και ουσιαστική κατάργηση περίθαλψης και ασφάλισης, εργασιακό πρότυπο – λάστιχο και, βέβαια, αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών.
Το Προεδρικό σχέδιο για την αξιολόγηση καταρρίπτει κάθε μύθο περί «καλής» ή «κακής» αξιολόγησης. Σε ένα ταξικό –κοινωνικό και εκπαιδευτικό σύστημα η αξιολόγηση δεν μπορεί παρά να είναι συμμορφωτική, τιμωρητική και να υπηρετεί τις επιδιώξεις της κυρίαρχης τάξης και της πολιτικής της. Στη σημερινή περίοδο υπηρετεί τους αντιλαϊκούς στόχους της μνημονιακής πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ - κεφαλαίου.  Έτσι:
Ανατρέπει εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις οδηγώντας στη μισθολογική εξαθλίωση και στην εργασιακή ομηρία και απόλυση, γιατί συνδέεται με το ν. 4024/11 για το «ενιαίο» μισθολόγιο. Είναι, δηλαδή ο κεντρικός μηχανισμός για την υπονόμευση της μονιμότητας, την τρομοκράτηση και τις μαζικές απολύσεις.
Κατηγοριοποιεί τους εκπαιδευτικούς  προκαλώντας  ανταγωνισμούς και συγκρούσεις προτρέποντας στη δουλοπρέπεια, την αυλοκολακεία και διαμορφώνοντας κλίμα υποταγής, αυστηρής πειθάρχησης και ελέγχου
Προβάλλει το εκπαιδευτικό έργο ως προσωπική υπόθεση των εκπαιδευτικών. Επιδιώκει έτσι να τους ενοχοποιήσει στα μάτια των μαθητών τους και της κοινής γνώμης για την κρίση της εκπαίδευσης. Στο νέο πλαίσιο, οι εκπαιδευτικοί «χρεώνονται» την επιτυχία ή αποτυχία των μαθητών τους.
«Αγνοούνται» οι κοινωνικές και γεωγραφικές ανισότητες που διαμορφώνουν αντίξοες συνθήκες για την εκπαίδευση των μαθητών από τα ασθενέστερα οικονομικά και κοινωνικά στρώματα. Παραλείπονται όλοι εκείνοι οι παράγοντες που οδηγούν στον Καιάδα της εγκατάλειψης του σχολείου και του αναλφαβητισμού. Ανοίγει έτσι το δρόμο για την κατηγοριοποίηση των σχολείων που θα φέρει την αναζήτηση «χορηγών», δηλαδή τον καθορισμό της λειτουργίας τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Οι ηγεσίες του κυβερνητικού-μνημονιακού συνδικαλισμού ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ σε ΟΛΜΕ – ΔΟΕ εξυπηρετώντας καθαρά την πολιτική του συστήματος κάνουν ότι μπορούν για να διαλύσουν ολοκληρωτικά το συνδικαλιστικό κίνημα στην εκπαίδευση. Μέρες μετά την δημοσιοποίηση του ΠΔ για την αξιολόγηση, ούτε ενημερώνουν, ούτε κινητοποιούν τον κλάδο. Ουσιαστικά, συμφωνούν με την αξιολόγηση και καλύπτουν όλο το πλέγμα της αντιλαϊκής επίθεσης.
Σε αυτές τις συνθήκες, είναι απαραίτητη η ανασυγκρότηση και το ζωντάνεμα των σωματείων σε αγωνιστική κατεύθυνση ως ένα βασικό όπλο των εργαζομένων στις μάχες που θα δοθούν. Οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες πρέπει να ξεπεραστούν. Αλλά για να μπορεί να γίνει αυτό, χρειάζεται:
-τα πρωτοβάθμια σωματεία να γίνουν ζωντανά και μαζικά κύτταρα συζήτησης και αγώνα.
- αυτά τα πρωτοβάθμια σωματεία να συντονίζουν την πάλη τους ενάντια στη διάλυση που επιβάλλουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ
Συμμετοχή στη διαδήλωση ενάντια στο φασισμό και για την υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων το Σάββατο 2 Μάρτη στις 11πμ, στο Βαθύ
Διοργάνωση, από κοινού με το σύλλογο Δ/Ν το αμέσως επόμενο διάστημα, εκδηλώσεων-σε Βαθύ και Καρλόβασι- ενημέρωσης και συνάντησης με τους  γονείς και εργαζόμενους για τις εξελίξεις στην εκπαίδευση και το «νέο σχολείο» που στοχεύει η πολιτική του συστήματος
Αρχές Μάρτη ξεκινάμε απεργιακό παρατεταμένο αγώνα μαζί με άλλες Ομοσπονδίες. Με γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και συνελεύσεις των προέδρων σε εβδομαδιαία βάση.
Απεργιακός και άλλος Συντονισμός ΕΛΜΕ, Διδασκαλικών Συλλόγων και άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων με περιεχόμενο και στόχους:
-Ανατροπή των μνημονίων, Αντίσταση στην εργασιακή και κοινωνική βαρβαρότητα που επιβάλλουν ΕΕ- ΔΝΤ – κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις τους
- Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλους - Όχι στην εκπαίδευση των μνημονίων, της φτώχειας, της υποταγής και των ταξικών φραγμών - Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών.
- Όχι στην αξιολόγηση – να αποσυρθεί το ΠΔ. Ανατροπή του νόμου για το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο. Όχι στις απολύσεις, στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και στη φοροληστεία. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους. Ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα για όλους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα!
- Κάτω τα χέρια από τις απεργίες, τις πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες.
Συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα με συμμετοχή συναδέλφων από όλα τα σχολεία του νησιού που θα έχει την ευθύνη της οργάνωσης των κινητοποιήσεων και της  απεργίας και στην προοπτική συντονισμού με αντίστοιχες επιτροπές των άλλων σωματείων για τη συνέχιση του απεργιακού αγώνα.  Ενεργοποίηση απεργιακών ταμείων.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ
21/2/13
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID