EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ευρηματικό βίντεο - Η «Αθηνά»... εξαφανίζει τους φοιτητές


eyrimatiko-vinteo-i-athina-eksafanizei-toys-foitites 
Με ένα πρωτότυπο βίντεο οι φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ του ΑΤΕΙ Πύργου εκφράζουν την αντίθεσή τους στην προωθούμενη από την κυβέρνηση συγχώνευση του Τμήματός τους στο πλαίσιο του σχεδίου «Αθηνά».

Με επιστολή τους στο newpost.gr οι φοιτητές τονίζουν πως «δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας εξαφανίσει και να αποφασίσει για το μέλλον μας» ενώ δηλώνουν έτοιμοι να αποδείξουν ότι το τμήμα αξίζει να παραμείνει ως έχει. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχέδιο προβλέπει πως το εν λόγω τμήμα είτε θα απορροφηθεί από το Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία (Αμαλιάδα) μαζί με ένα άλλο τμήμα από το ΤΕΙ Μεσολογγίου και θα μετονομαστεί σε Μηχανικοί Υπολογιστών στην Πάτρα, είτε θα απορροφηθεί από την Μουσειολογία (Πύργος) όπου θα μετονομαστεί σε Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών και Πολιτιστικών Μονάδων. Τα τμήματα αυτά όπως δήλωσε στο newpost η κυρία Μαριάννα Πανουσοπούλου, «δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο των φοιτητών του Τμήματος ΠΛΗ& ΜΜΕ του ΑΤΕΙ Πύργου».

Συγκεκριμένα, στην επιστολή τους αναφέρουν:

«Αξιόλογη και σημαντική είναι η προσπάθεια των φοιτητών Πύργου που δημιούργησαν video κατά του Σχεδίου ‘’ΑΘΗΝΑ’’. Με μεράκι ,δημιουργικότητα και συνεργασία των φοιτητών προέκυψε αυτό το εξαίρετο αποτέλεσμα. Σκοπός του video είναι να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη μέσα από το μηνύματα που περνά και να ακουστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αυτό το διάστημα.

Το κύριο θέμα είναι η εξαφάνιση των φοιτητών από το πλάνο δείχνοντας την αντίδραση κατά του Σχεδίου ‘’ΑΘΗΝΑ’’ που αποβλέπει στην εξαφάνιση της μοναδικότητας αυτού του Τμήματος και καταστρέφει τα όνειρα όλων εμάς που αγαπάμε αυτό που σπουδάζουμε. Με την λέξη ‘’μοναδικότητα’’ θέλουμε να τονίσουμε ότι το Τμήμα εξειδικεύεται συγκεκριμένα στον τομέα της εφαρμογής των Τεχνολογιών της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ελλάδα.

Από όσα αναφέραμε παραπάνω εξάγεται το συμπέρασμα ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας εξαφανίσει κ να αποφασίσει για το μέλλον μας και θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να αποδείξουμε ότι το τμήμα αξίζει να παραμείνει ως έχει.

Μαριάννα Πανουσοπούλου»
πηγη

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID