EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ισόβια στον Παπαγεωργόπουλο


Ο πρώην δήμαρχος οδηγείται στις φυλακές. (Photo: Κ. Τσακαλίδης, @foshphotos.com) 
Ο πρώτος πολιτικός που έφαγε ισόβια για κλοπή ήταν δεξιός! – Οι του ΠΑΣΟΚ δεν έκλεβαν; 

Την ποινή των ισοβίων επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλο, τον στενό του συνεργάτη Μ. Λεμούσια και τον πρώην ταμία - και βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση - Π. Σαξώνη, για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στον Δήμο. Ο πρώην δήμαρχος κρίθηκε "ένοχος για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση, διά παραλείψεως". Επίσης, για τον πρώην γενικό γραμματέα του Δήμου, Μιχάλη Λεμούσια, το Δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του για "ηθική αυτουργία στην υπεξαίρεση, κατ' εξακολούθηση".

Επιπλέον, το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώην ταμία του Δήμου, Παναγιώτη Σαξώνη, για την υπεξαίρεση, καθώς επίσης και τους δύο διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας τους.

Αθώωσε, αντίθετα, τους τρεις αντιδημάρχους Οικονομικών και όλους τους λοιπούς υπαλλήλους που κατηγορούνται για την υπόθεση. Το Δικαστήριο προσδιόρισε το ποσό της υπεξαίρεσης σε 17, 9 εκατ. ευρώ, όσα δηλαδή ανέλαβε ο πρώην Ταμίας, Παναγιώτης Σαξώνης. Η απόφαση του Δικαστηρίου προκάλεσε την αντίδαση του Μιχάλη Λεμούσια, ο οποίος είπε, "με όλη τη δύναμη της ψυχής μου, δηλώνω ότι είμαι αθώος. Χύνεται αθώο αίμα μέσα σε αυτή την αίθουσα".

Ο Β. Παπαγεωργόπουλος αρχικά κατέρρευσε στην αγκαλιά της συζύγου του. «Κάποιοι θα πεθάνουν με τύψεις», είπε προς την έδρα. «Σίγουρα δεν θα είμαστε εμείς αυτοί», απάντησε ο πρόεδρος του δικαστηρίου.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID