EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς: Διαδήλωσαν με μπλουζάκια "επιστρατευμένων εργαζόμενων"

 
Φορώντας μπλουζάκια που ανέγραφαν "επιστρατευμένος εργαζόμενος" διαδήλωσαν χθες οι εργαζόμενοι σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ, μαζί με τους απεργούς συναδέλφους τους στα υπόλοιπα Μέσα Μεταφοράς.
Με ένα τεράστιο πανό που ζητούσε "Τώρα άρση της επιστράτευσης", τα σωματεία των εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ. (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ) και το σωματείο συνταξιούχων του ΗΣΑΠ πορεύθηκαν μαζί με τους απεργούς σε τρόλεϊ, λεωφορεία και τρένα του ΟΣΕ / προαστιακού, ξεκινώντας από την πλατεία Κοτζιά. Η διαδήλωση με κατεύθυνση το Σύνταγμα κατέληξε έξω από το υπουργείο Οικονομικών, όπου οι εργαζόμενοι στάθηκαν μπροστά από το κτήριο φωνάζοντας συνθήματά κατά της επιστράτευσης και της καταστολής. Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι της ΣΤΑ.ΣΥ. καταγγέλλουν την «αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης να ενεργοποιήσει το αντιδημοκρατικό μέτρο της επιστράτευσης, αντί να προσέλθει σε έναν ειλικρινή διάλογο για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και τη διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών».
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ, που έδωσαν δυναμικό "παρών" απαιτώντας δημόσιες αστικές συγκοινωνίες, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και άρση της επίταξης των συναδέλφων τους στη ΣΤΑ.ΣΥ. Να θυμίσουμε πως οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία έχουν προγραμματίσει νέα γενική συνέλευση στις 14 Φεβρουαρίου. προκειμένου να αξιολογήσουν τον διάλογο που θα έχει προηγηθεί με τη Διοίκηση της ΟΣΥ για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID