EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Έκρηξη βόμβας στο Mall - Δύο τραυματίες


 
Εκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 10.40 πρωί στον πρώτο όροφο όροφο του εμπορικού κέντρου The Mall στο Μαρούσι.
Είχαν προηγηθεί δυο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στις 09.55 στην Ελευθεροτυπία και στις 9.58 στην ιστοσελίδα zougla.gr όπου άγνωστος έλεγε πως θα εκραγεί βόμβα σε 50 λεπτά.
Ο άγνωστος δεν ανέφερε οργάνωση, αλλά είπε ότι θα ακολουθήσει ανάληψη ευθύνης. Ενημερώθηκε η αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες μαζί με την υπηρεσία ιδιωτικής ασφάλειας του εμπορικού κέντρου εκκένωσαν το χώρο.
Τραυματίστηκαν ελαφρά δύο άντρες της εταιρίας security οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ και αποχώρησαν μία ώρα αργότερα αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ο πρώτος άνδρας της εταιρίας security έχει τραυματιστεί στο πίσω μέρος του ποδιού ενώ ο δεύτερος στην πλάτη αλλά από τα τζάμια των καταστημάτων.
Περιορισμένες υλικές ζημιές σημειώθηκαν στο εμπορικό κέντρο. Εκλεισε ο σταθμός «Νερατζιώτισσα» με εντολή της Αστυνομίας. Κλειστό και το τμήμα του Προαστιακού από Μεταμόρφωση έως Δουκίσσης Πλακεντίας. Τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά από και προς το σταθμό του Κιάτου έως το σταθμό της Μεταμόρφωσης και από και προς το σταθμό της Δ. Πλακεντίας έως το Αεροδρόμιο.
Η περιοχή έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις, στο σημείο της έκρηξης βρίσκονται πυροτεχνουργοί ενώ στο σημείο βρίσκονται άλλα δύο ασθενοφόρα.
Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διαδικασία της εκκένωσης αλλά οι πολίτες_περίπου 200 άτομα_ είχαν απομακρυνθεί και στο χώρο υπήρχαν μόνο οι άνδρες σεκιούριτι και αστυνομικοί γι' αυτό και υπήρξαν ελαφροί τραυματισμοί. Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθρεί δίπλα σε κυλιόμενη σκάλα κοντά στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο 1ο επίπεδο του εμπορικού κέντρου.
Οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας συλλέγεται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για την περίπτωση που οι κινήσεις των δραστών έχουν καταγραφεί από αυτές.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μάλλον πρόκειται για ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό τα υπολείμματα του οποίου εξετάζονται αυτή τη στιγμή από την ομάδα πυροτεχνουργών.
Να σημειωθεί ότι τα εμπορικά καταστήματα του εμπορικού κέντρου είναι κλειστά τις Κυριακές, λειτουργούν όμως οι χώροι αναψυχής (καφετέριες, εστιατόρια και κινηματογράφοι).Σε κάποια από τα εμπορικά καταστήματα βρίσκονταν υπάλληλοι προκειμένου να κάνουν απογραφή.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης Ν. Δένδιας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στην Κατεχάκη, ενώ προηγήθηκε ενημέρωση του πρωθυπουργού.
Ανησυχίες στην κυβέρνηση
Εντονες ανησυχίες για το τυφλό τρομοκρατικό κτύπημα σε οικονομικό στόχο υπάρχουν στο πρωθυπουργικό επιτελείο, καθώς φοβούνται επιπτώσεις στον τουρισμό, τη στιγμή μάλιστα που όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι το 2013 θα είναι κατά πολύ αυξημένος. Τρομοκρατικές ενέργειες κατά οικονομικών στόχων στο παρελθόν είχαν πολύ σοβαρές επιδράσεις στο τουριστικό κύμα προς τη χώρα μας με τρομακτικές επιπτώσεις στην οικονομία.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID