EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ICAP: Μειώθηκε το προσωπικό, αυξήθηκαν οι προσλήψεις με μισθούς κάτω των 1000 ευρώ

Οι μειώσεις προσωπικού και η αύξηση προσλήψεων με κατώτατο μισθό κάτω των 1000 ευρώ στον χώρο του ανθρώπινου δυναμικού (HR) αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά του κλάδου, σύμφωνα με σχετική έρευνα HR Pulse της ICAP People Solutions, η οποία κατέγραψε τις εξελίξεις στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού κατά τους τελευταίους μήνες του 2012. Επίσης μειώθηκαν οι επιχειρήσεις που παρέχουν συνταξιοδοτικό πρόγραμμα στους εργαζομένους και αυξήθηκε το ποσοστό των προσλήψεων με κατώτατο μισθό κάτω των 1000 ευρώ.
«Παρόλο που συνεχίζονται οι αλλαγές στα εργασιακά και μισθολογικά, εμφανίζονται κάποια στοιχεία σταθεροποίησης στον χώρο του ανθρώπινου δυναμικού όπως είναι η εκπαίδευση και το ενδιαφέρον των εταιρειών για πιο σύγχρονη και οικονομική διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού μέσω της εξειδίκευσης» δήλωσε ο Γιώργος Χάρος, εκτελεστικός διευθυντής ICAP People Solutions.
Σύμφωνα με την έρευνα, συνεχίστηκαν οι μειώσεις προσωπικού αλλά δεν διαφαίνονται περαιτέρω αλλαγές σε ανθρώπινο δυναμικό έως το τέλος του έτους. Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων προβλέπει ότι στο επόμενο τρίμηνο δεν θα γίνει καμία αλλαγή στις αποδοχές των εργαζομένων της, παρόλο που πολλές από αυτές έχουν ήδη προβεί σε μειώσεις μισθών μέσα στο 2012. Επίσης, αυξήθηκε η δαπάνη για την εκπαίδευση σε σχέση με προηγούμενη μέτρηση. Ωστόσο, το ετήσιο κόστος εκπαίδευσης ανά εργαζόμενο μειώνεται.

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID