EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Καταγγέλλει την εντολή στα ΜΑΤ να εισβάλλουν στο αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ

Καταγγέλλει την εντολή στα ΜΑΤ να εισβάλλουν στο αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ  
Ο Σύλλογος Σπουδαστών του ΤΕΙ Πύργου καταγγέλλει την συγκυβέρνηση που έβγαλε παράνομη την απεργία των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, προχώρησε στην επίταξη των απεργών και έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να εισβάλλουν στο αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ.

Με ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού απαντά η κυβέρνηση σε όποιον αντιστέκεται στην αντιλαϊκή πολιτική, σε όποιον παλεύει για το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή με αξιοπρέπεια. Οι δυνάμεις καταστολής, οι αποφάσεις των δικαστηρίων, η βρώμικη επίθεση από τα  ΜΜΕ των εφοπλιστών και των βιομηχάνων αξιοποιούνται για να συκοφαντηθούν και τσακιστούν οι αγώνες των εργαζομένων.

Δε θα τους περάσει! Απέναντι τους πρέπει να βρουν τον οργανωμένο και ανυποχώρητο αγώνα του λαϊκού κινήματος, κάθε εργαζόμενου, φοιτητή και σπουδαστή.

Ο αγώνας για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για φθηνές, ασφαλείς, αξιόπιστες δημόσιες συγκοινωνίες είναι και δική μας υπόθεση.
Καλούμε τους φοιτητές και τους σπουδαστές να συμπαρασταθούν έμπρακτα στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να ικανοποιηθούν τώρα τα δίκαια αιτήματά τους. Να μην περάσουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης. Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην υπηρεσία του λαού και όχι των πολυεθνικών.
Καλούμε τους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ να τσακίσουν στην πράξη την επίταξη.  Οι εργαζόμενοι κάθε κλάδου να μη φοβηθούν από τέτοιες αποφάσεις. Να αντισταθούν. Πολλές φορές στο παρελθόν, τέτοιου είδους αποφάσεις τσακίστηκαν κάτω από τη μαζική-μαχητική στάση των εργαζομένων και με την αλληλεγγύη. Το παράδειγμα των ναυτεργατών, με τις 10άδες απεργίες σε συνθήκες επίταξης, δείχνει το δρόμο. Να προετοιμάσουν ως πρώτη γερή απάντηση σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ την απεργία στα μέσα Φλεβάρη για τη διεκδίκηση των Συλλογικών Συμβάσεων.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID