EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πειραιάς: Πακέτο υπογειοποίηση του ΗΣΑΠ και υπογειοποίηση της Ομηρίδου Σκυλίτση


Πειραιάς: Πακέτο υπογειοποίηση του ΗΣΑΠ και υπογειοποίηση της Ομηρίδου Σκυλίτση 

Εξαιρετική σημασίας αποδείχθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Πειραιά με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών κο Χατζηδάκη και τον Υφυπουργό κο Καλογιάννη. Από αυτή τη συνάντηση βγήκε και ένα μεγάλο νέο που αφορά τόσο την υπογειοποίηση του ΗΣΑΠ από το Φάληρο έως τον τερματικό σταθμό στο Λιμάνι του Πειραιά, όσο και την υπογειοποίηση της Ομηρίδου Σκυλίτση!

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ Νίκος Παπαθανάσης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Χρήστος Τσίτουρας και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου.

Όπως ανέφερε μετά τη συνάντηση ο Κωστής Χατζηδάκης υπήρξε συμφωνία με τον Δήμαρχο Πειραιά κο Μιχαλολιάκο για μία συνολική μελέτη που θα περιλαμβάνει το ζήτημα της υπογειοποίησης του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, από το Φάληρο μέχρι τον Πειραιά, σε συνδυασμό με την τύχη της Ομηρίδου- Σκυλίτση.

Από την πλευρά του ο κος Καλογιάννης ανέφερε πως για την υπογειοποίηση της Ομηρίδου – Σκυλίτση έχει ήδη εγκριθεί η αναγκαία πίστωση από το υπουργείο. Βγαίνει ο διαγωνισμός για την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου αυτό θα γίνει το συντομότερο δυνατό, τις επόμενες ημέρες, έτσι ώστε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε όλα τα τεχνικά στοιχεία και την προεκτίμηση του προϋπολογισμού για το συγκεκριμένο έργο.

Πιο ενθουσιώδης ο Β. Μιχαλολιάκος δήλωσε «Ξέρετε τι μεγάλο έργο είναι η υπογειοποίηση της Ομηρίδου – Σκυλίτση; Ούτε ο πιο τολμηρός και αισιόδοξος δεν τολμούσε να το ονειρευτεί. Το έθεσα πρώτος εγώ στην προεκλογική περίοδο και το αντιμετώπισαν με ειρωνεία οι κατ’ εξακολούθηση απαισιόδοξοι. Για το παραλιακό μέτωπο, η πίεση θα είναι καθημερινή και η συνεργασία μας καθημερινή. Πολύ γρήγορα ελπίζω και αυτή είναι η θέση μας».

Αυτό που δεν αποσαφηνίστηκε από την συνάντηση είναι τι θα γίνει με την υπάρχουσα μελέτη για την υπογειοποίηση του ΗΣΑΠ που έχει ήδη εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους. Θα συνεχίσει να υφίσταται η θα αντικατασταθεί από την νέα μελέτη που συμπεριλαμβάνει και την υπογειοποίηση του δρόμου της Ομηρίδου-Σκυλίτση;

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ
Αναφορικά με τις μονοδρομήσεις των κεντρικών δρόμων του Πειραιά που συζητούνται εδώ και τουλάχιστον 6 χρόνια αλλά ποτέ δεν έχουν εφαρμοστεί συμφωνήθηκε να προχωρήσουν χωρίς καθυστερήσεις που θα γίνουν παράλληλα με το έργο του Τραμ για να μην υπάρξουν συγκοινωνιακά προβλήματα στον Πειραιά.

Επίσης, θα υπάρξει αμέσως μια συνεργασία του γενικού γραμματέα του Δήμου με τo γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της πόλης. Τόσο σε σχέση με το δίκτυο πλοίων όσο και με την αισθητική της ευρύτερης περιοχής
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID