EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Μας πήραν χαμπάρι: Σταμάτησε η απεργία στα τρόλεϊ εξαιτίας ενός τηλεοπτικού σόου


Πρωινή εκπομπή επιστρατεύτηκε για να λήξει η απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Για να δείτε την εκπομπή επιλέξτε http://www.antenna.gr/webtv/watch?cid=3h_p_cyn_le%24_e_u%3d

Το σκηνικό στήθηκε στο αμαξοστάσιο των τρόλεϊ. Εργαζόμενοι εμφανίστηκαν στο 149:00 για λίγο και κατόπιν ακολούθησε συζήτηση με τον πρόεδρο του ΟΣΥ στο 176:00-195:00.

Αν και ένας από τους εργαζόμενους έθεσε θέμα απόσυρσης της επίταξης των εργαζομένων στο μετρό, στη συνέχεια ξεχάστηκε και είδαμε ένα διάλογο ηλιθίων, οι μεν εργαζόμενοι να λένε “σταματάμε την απεργία τώρα αν κληθούμε για διάλογο για τη συλλογική σύμβαση εργασίας”, ο δε πρόεδρος να λέει”τα συζητάμε όλα εκτός από ενιαίο μισθολόγιο”.

Το τσίρκο συνεχίστηκε με τον πρόεδρο του ΟΣΥ να επαναλαμβάνει μαγκιόρικες προειδοποιήσεις περί χρόνου που τελειώνει-την ώρα που όλα τα ΜΜΕ διαδίδουν σήμερα πως θα επιταχθούν και εκείνοι-ενώ οι εργαζόμενοι απαντούσαν στερεότυπα την παραπάνω φράση. Ακολούθησε διάλογος ηλιθίων περί ανακοίνωσης που δεν επιδόθηκε και άλλης ανακοίνωσης που ξεχάστηκε.

Σημασία έχει πως αμέσως μετά την εκπομπή σταμάτησαν όλοι την απεργία.

Αυτό που δεν είναι κατανοητό αμέσως είναι η λειτουργία των λέξεων, ο πρόεδρος του ΟΣΥ δεν συζητάει για μισθούς καν, ενώ οι συνδικαλιστές θέλουν να συζητήσουν για μισθούς, ο μεν το λέει “οτιδήποτε εκτός ενιαίου μισθολογίου” οι δε “σύμβαση εργασίας”.

Στην ουσία πρόκειται για στημένο διάλογο!

Από την Παρασκευή, συνδικαλησταράδες των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ παρακαλάνε να επιστρατευτούν για να λήξει το θέμα,αφού κάθε διάλογος με τη διοίκηση θα έρθει σε αδιέξοδο και νέες κινητοποιήσεις.

Επειδή όμως είναι εκτεθειμένοι στα σωματεία βρήκαν αυτό το παιδικό τηλεοπτικό σόου για να λήξει η κινητοποίηση. Ενδεικτικό είναι το γεγονός που όσοι σταμάτησαν το έκαναν με αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων κι όχι μέσα από συνελεύσεις εργαζομένων.


« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID