EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΡΟΔΑ ΚΑΙ ΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Τραβούν χειρόφρενο οι οδηγοί λεωφορείων 

«Χειρόφρενο» τραβούν αύριο οι οδηγοί των λεωφορείων της ΔΕΣ ΡΟΔΑ όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή γενική τους συνέλευση. Οι εργαζόμενοι θα σκληρύνουν τη στάση τους απέναντι στη δημοτική αρχή για να διασφαλίσουν το μέλλον της επιχείρησης και τα εργασιακά τους δικαιώματα.
Όπως φαίνεται η δημοτική αρχή έχει ανοίξει μέτωπο και με τους εργαζόμενους της ΔΕΣ ΡΟΔΑ, μετά τους εργαζόμενους της διεύθυνσης καθαριότητας. Οι εργαζόμενοι της δημοτικής επιχείρησης συγκοινωνιών στην χθεσινή γενική τους συνέλευση αποφάσισαν κατά πλειοψηφία, να κλιμακώσουν τον αγώνα τους αρχής γενομένης από αύριο που θα πραγματοποιήσουν 24ώρη απεργιακή κινητοποίηση, με αποτέλεσμα να μείνει η πόλη και ένα μέρος του νησιού χωρίς συγκοινωνίες.
Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν και την επόμενη εβδομάδα τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους με πιο ήπιες μορφές, όπως είναι οι στάσεις εργασίας και η κατάληψη του αμαξοστασίου της επιχείρησης. Επίσης, αύριο θα παραστούν και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην οποία θα συζητηθεί ο οικονομικός προϋπολογισμός της ΔΕΣ ΡΟΔΑ για το 2013.
Την αγωνία των εργαζομένων για το μέλλον της ΔΕΣ ΡΟΔΑ εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνδικάτου τους Μανώλης Κοντουδάκης ο οποίος με δηλώσει, του άφησε σαφείς αιχμές προς τη δημοτική αρχή, κατηγορώντας την ότι, άφησε την επιχείρηση στην τύχη της. Παράλληλα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ότι η ΔΕΣ ΡΟΔΑ θα οδηγηθεί σε λουκέτο, αν η δημοτική αρχή δεν επιλύσει άμεσα τα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία τους.
Ο κ. Κοντουδάκης από την πλευρά του ζήτησε χθες δημόσια συγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία που θα υποστεί αύριο λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων της ΔΕΣ ΡΟΔΑ.
«Στις τάξεις των εργαζομένων της ΔΕΣ ΡΟΔΑ είναι έκδηλη η ανησυχία που επικρατεί για το μέλλον της επιχείρησης ενόψει μάλιστα και της έναρξης της νέας τουριστικής σαιζόν. Τα προβλήματα που υπάρχουν είναι πολλά όπως το νέο μισθολόγιο, οι ταμειακές μηχανές και η έλλειψη ανταλλακτικών. Εμείς με τις κινητοποιήσεις μας, θέλουμε η δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στην επιχείρηση και στους εργαζόμενους της», τόνισε ο κ. Κοντουδάκης.
Να σημειωθεί ότι ο αναβρασμός στις τάξεις των εργαζομένων της ΔΕΣ ΡΟΔΑ ξεκίνησε με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και στην επιχείρηση συγκοινωνιών που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν το ποσό των 250 ευρώ που ελάμβαναν ως επίδομα ταμειακής μηχανής.
«Το πρόβλημα για εμάς δεν είναι τα χρήματα που χάνουμε, αλλά η σωστή λειτουργία της επιχείρησης προκειμένου να κρατηθεί ανοικτή, διότι με τη συσσώρευση των προβλημάτων θα οδηγηθεί σε λουκέτο. Αυτή την περίοδο από τα 37 λεωφορεία που ανήκουν στην επιχείρηση τα 22 είναι ακινητοποιημένα στο αμαξοστάσιο της. Με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται στο κλείσιμο αν δεν επιλυθούν τα προβλήματά της», υπογράμμισε ο κ. Κοντουδάκης.
Πάντως οι εργαζόμενοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο από την 1η Φεβρουαρίου να μην κόβουν εισιτήρια στους επιβάτες των λεωφορείων διαμαρτυρόμενοι για την περικοπή του επιδόματος ταμειακής μηχανής.
Από το Συνδικάτο των Εργαζομένων της ΔΕΣ ΡΟΔΑ εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:
«Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι την Παρασκευή 01/02/13 δεν θα πραγματοποιηθούν τα προγραμματισμένα δρομολόγια της επιχείρησης λόγω 24ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ των εργαζομένων .
Ζητάμε συγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία που θα υποστεί»

ΠΗΓΗ
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID