EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Αθήνα 2013: Στύλοι Ολυμπίου Διός - Λ.Βουλιαγμένης σε μόνο (!) 1 ώρα

 
Στύλοι Ολυμπίου Διός - Άγιος Δημήτριος σε 1 ώρα! Αιτία η μόνιμη τον τελευταίο καιρό κυκλοφοριακή συμφόρηση, εξαιτίας της λειτουργίας στο ίδιο σημείο εμπορικού κέντρου και του σταθμού του Μετρό - στο ύψος του μνημείου του Αλέκου Παναγούλη - με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία εκατοντάδων χιλιάδων οδηγών, που κινούνται καθημερινά στην λεωφόρο Βουλιαγμένης με κατεύθυνση προς τα νότια προάστια. Μύλος.

Η αυθαίρετη διευθέτηση της κυκλοφορίας στην είσοδο του πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου δίνει τη χαριστική βόλη στο σημείο, όπου συνυπάρχουν εκτός από τις εξόδους του μετρό, μία πιάτσα ταξί, στάσεις λεωφορείων και δεκάδες διπλοπαρκαρισμένα ΙΧ. Το «μπλόκο» αναγκάζει σε σημειωτόν τους οδηγούς που εγκλωβίζονται πλέον στα αυτοκίνητα τους σχεδόν μόλις εισέρχονται στην λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Στο επίμαχο σημείο οι τρείς λωρίδες κυκλοφορίας της Βουλιαγμένης γίνονται μια «χαραμάδα» δύο μέτρων και το μποτιλιάρισμα μήκους πολλών χιλιομέτρων είναι άνευ προηγουμένου. Με την κατάσταση να επιδεινώνεται μετά την πλατεία Καλογήρων οπότε ουσιαστικά τα ΙΧ ακινητοποιούνται.

Την ίδια στιγμή πολλές δημόσιες υπηρεσίες ερίζουν για την κατάσταση, χωρίς να μπορούν να βρουν λύση στο πρόβλημα.     Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ μιλούν για το «χειρότερο μποτιλιάρισμα της Αθήνας» τα τελευταία χρόνια και για μια κατάσταση που ουσιαστικά εξαϋλώνει τα κυκλοφοριακά «οφέλη» από την λειτουργία του Μετρό στον άξονα της λεωφόρου Βουλιαγμένης.
Σύμφωνα με αναφορές ανώτερων στελεχών της ΕΛΑΣ στο ζήτημα του χάους στον Αγιο Δημήτριο εμπλέκονται οι περιφερειακές υπηρεσίες δύο υπουργείων, ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, ο ΟΑΣΑ,   ο ΣΑΤΑ και βεβαίως οι υπεύθυνοι του εμπορικού κέντρου!

«Όλα έγιναν χωρίς καμία πρόβλεψη γι' αυτό που θα συνέβαινε. Εμείς σε πρώτη  φαση είχαμε ζητήσει από τους υπευθύνους του εμπορικού κεντρου να κάνουν την είσοδο του πάρκινγκ σε κάθετο δρόμο της Βουλιαγμένης, αλλά είχαν αρνηθεί επικαλούμενοι το πρόβλημα που θα δημιουργείτο σε αυτό τον μικρότερο δρόμο... Επίσης είχαμε ζητήσει να φύγει η πιάτσα των ταξί από την μία από τις τρείς λωρίδες κυκλοφορίας της λεωφόρου Βουλιαγμένης και να πάει στην οδό Μεταξά. Ωστόσο από τον ΟΑΣΑ μας ενημέρωσαν στις 26 Ιανουαρίου 2012 ότι δεν συμφωνεί ο ΣΑΤΑ με την επιλογή αυτή», αναφέρουν οι αξιωματικοί.

Η σειρά των σταματημένων οδηγών ταξί ωθούν συνήθως λεωφορεία και ΙΧ στην δεύτερη ή στην τρίτη λωρίδα κυκλοφορίας για να σταματήσουν ή να στρίψουν. Το αποτέλεσμα είναι να φράζει όλη η Βουλιαγμένης και πίσω να γίνεται ένα πραγματικό χάος.

Όπως προσθέτουν, συνεχίζοντας την ιστορία καθημερινής αθηναϊκής τρέλας, «είχαμε επίσης ζητήσει να γίνει μια εσοχή, μεγάλου μήκους, στο πεζοδρόμιο της λεωφόρου Βουλιαγμένης σ' εκείνο το σημείο. Όμως η απάντηση ήταν και πάλι αρνητική»...

Πάντως «έγγραφο μας έστειλε και στις 9 Οκτωβρίου 2012 και το αρμόδιο υπουργείο, όπου υπάρχει όμως μια γενική αναφορά χωροθέτησης της περιοχής, χωρίς να προτείνονται σαφείς λύσεις. Εμείς κάθε ημέρα στην περιοχή έχουμε τρείς έως πέντε τροχονόμους, μερικοί από τους οποίους είναι δόκιμοι. Όμως δεν φτάνουν…» 

Από την άλλη πλευρά οι υπάλληλοι του πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου τοποθετούν εντελώς αυθαίρετα, καταμεσίς του δρόμου, μικρά πλαστικά φράγματα για να διευθετούν κατά την …κρίση τους την κυκλοφορία. Μήπως από εκεί θα έπρεπε να ξεκινήσει η Τροχαία;

Πηγή:tovima.gr
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID