EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Μετακίνηση 2.000 δημοσίων υπαλλήλων


 

Δρομολογείται η μετακίνηση 2.000 δημόσιων υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από το τέλος του 2012, αφού εξέπνευσε η προθεσμία που είχε θέσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για αιτήματα φορέων σχετικά με την πλήρωση κενών θέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταγραφεί αιτήματα φορέων για την κάλυψη πάνω από 10.000 θέσεων στο Δημόσιο. Οι μεγαλύτερες ελλείψεις εντοπίζονται στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, το υπουργείο Υγείας και τα ασφαλιστικά ταμεία.


Νέα οργανογράμματα των υπουργείων

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ολοκληρώνονται τα νέα οργανογράμματα στα υπουργεία, τα οποία εκτιμάται ότι θα περικόψουν περίπου το 50% των υπηρεσιακών τους μονάδων. Τις προσεχείς εβδομάδες αναμένεται να εγκριθούν τα οργανογράμματα υπουργείων από το Συντονιστικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Ήδη έχουν εγκριθεί τα οργανογράμματα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με περικοπές κατά 66%, και του υπουργείου Περιβάλλοντος, με μειώσεις κατά 50%.

Αλλαγές στις Επιτροπές Αξιολόγησης Δομών

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τροποποίησε την απόφαση για τον ορισμό επιτροπών αξιολόγησης των δομών των υπουργείων, αλλάζοντας ορισμένα μέλη τους, με στόχο «την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία» τους.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID