EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

1 δις ευρώ από την COSCO για το 60% του λιμανιού του Πειραιά;


1 δις ευρώ από την COSCO για το 60% του λιμανιού του Πειραιά; 
Το 60% του λιμανιού του Πειραιά σχεδιάζει να αποκτήσει ο μεγαλύτερος κινεζικός ναυτιλιακός όμιλος Cosco, σύμφωνα με δημοσίευμα της China Daily.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, το ποσό της επένδυσής εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο 1 δισ. ευρώ, ενώ η Cosco θα καταθέσει την επενδυτική της πρόταση μόλις η Αθήνα ανακοινώσει το σχέδιο ιδιωτικοποίησης των δύο μεγαλύτερων λιμένων της χώρας. Ο κινεζικός όμιλος αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη τη Δευτέρα πως η Cosco «έχει δείξει ενδιαφέρον» στο να αυξήσει το ποσοστό της στο λιμάνι του Πειραιά χωρίς, ωστόσο, να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Σημειώνεται ότι η Cosco διαθέτει ήδη παρουσία στον Πειραιά από το 2010, μετά την επένδυση των 4,3 δις. ευρώ για την 35ετή μίσθωση των προβλητών 2 και 3. Η εταιρεία έχει ανακοινώσει επίσης επενδυτικό σχέδιο για την βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων, το χτίσιμο μιας νέας προβλήτας και τον τριπλασιασμό του όγκου των φορτίων που διέρχονται από το λιμάνι.


Πηγή:www.capital.gr
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID