EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ιόνια Οδός: ο κερδισμένος αυτοκινητόδρομος που θα κατασκευαστεί από Αντίρριο έως Ιωάννινα


Ιόνια Οδός: ο κερδισμένος αυτοκινητόδρομος που θα κατασκευαστεί από Αντίρριο έως Ιωάννινα 

Μετά την χτεσινές δηλώσεις από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών Κωστή Χατζηδάκη σχετικά με την κατασκευή των 4 παγωμένων αυτοκινητόδρομων είναι προφανές πως ο μεγάλος κερδισμένος είναι ο αυτοκινητόδρομος Αντίρριο-Ιωάννινα δηλαδή η Ιόνια Οδός.

Μετά τα χτεσινά γίνεται αντιληπτό πως αυτό που ουσιαστικά «έσωσε» τον δρόμο είναι πως στο αντικείμενο της Ιόνιας Οδού περιλαμβάνεται το «χρυσοφόρο τμήμα Μεταμόρφωση-Σκάρφεια στον ΠΑΘΕ που καλύπτει κάθε πιθανή ζημία που θα μπορούσε να προκαλέσει η λειτουργία της Ιόνιας Οδού από μόνη της.

Η ικανοποίηση για την συνολική έγκριση της κατασκευής της Ιόνιας Οδού είναι εμφανής ειδικά στην Ήπειρο που παραμένει μία λίγες Περιφέρειες της χώρας  με ελάχιστα χιλιόμετρα αυτοκινητόδρομων.

Αυτό που απομένει πλέον είναι η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες, η έγκριση των νέων συμβάσεων από την ΕΕ, η κύρωση τους από την Βουλή και η υπογραφή τους. Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει και πάλι μέχρι τις αρχές καλοκαιριού.

Το έργο ξεκινά από το Αντίρριο και μέσω Αγρινίου, Αμφιλοχίας και Άρτας φτάνει στα Ιωάννινα όπου τερματίζει σε κόμβο με την Εγνατία Οδό έχοντας συνολικό μήκος 196χλμ. Ολοκληρωμένο είναι ένα τμήμα 45χλμ και αφορά την παράκαμψη Αγρινίου και άλλο ένα 15χλμ στην παράκαμψη Άρτας.

Κατά τα άλλα ερώτημα παραμένει η διέλευση της Παλιοβούνας (αν θα γίνει σήραγγα ή όχι) ενώ κάποια τμήματα έχουν εμφανίσει σημαντική πρόοδο όπως η σήραγγα Μακύνειας.

Η παραχωρησιούχος εταιρεία είναι η ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ και αποτελείται από τις ACS GROUP, ΓΕΚ ΑΕ, ΤΕΡΝΑ ΑΕ, FEROVIAL
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID