EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΟΣΥ: «Εμείς θα ξανακάνουμε το διαγωνισμό για τα διώροφα λεωφορεία»

Μπορεί οι εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ να ματαίωσαν το διαγωνισμό για τα διώροφα λεωφορεία (το συνδικάτο εργαζομένων ΟΑΣΑ εξέδωσε και ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για προσπάθεια εισόδου ιδιωτών στις συγκοινωνίες), αλλά η διοίκηση των «Οδικών Συγκοινωνιών» φαίνεται ότι δεν.. συγκινήθηκε.
Ο διαγωνισμός για τη μίσθωση των 4 διώροφων λεωφορείων πρόκειται να επαναπροκηρυχθεί, παρά τις αντιδράσεις των εργαζομένων.
Για τα λεωφορεία έχει μπει μισθωτήριο για 10 χρόνια, με τιμή εκκίνησης τις 30.000 ετησίως για κάθε λεωφορείο. Δηλαδή, τα προβλεπόμενα έσοδα ανέρχονται στις 120.000 ευρώ ετησίως και σε βάθος δεκαετίας στα 1,2 εκατ.  
Τα εν λόγω λεωφορεία είναι παροπλισμένα εδώ και 3 χρόνια περίπου (χρησιμοποιήθηκαν κάποτε στη γραμμή της Σαρωνίδας, αλλά διεκόπη η δρομολόγησή τους, εξαιτίας επικινδυνότητας).
Παραγγέλθηκαν το 2007 για να εκτελούν τη γραμμή «400 - Τουριστικά Αξιοθέατα της Αθήνας», με εισιτήριο 5 ευρώ. Ωστόσο, λίγο πριν από την παραλαβή τους, η λειτουργία της γραμμής ανεστάλη και σήμερα το εν λόγω έργο εκτελούν διώροφα λεωφορεία  ιδιωτικών εταιρειών, με πολλαπλάσιο κόμιστρο. Το ερώτημα είναι ότι, μέχρι στιγμής, επένδυση της τάξης των 1,5-1,7 εκατ. ευρώ έχει πεταχτεί στα «σκουπίδια».
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID