EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Αεροδρόμια: Ενδιαφέρον από εταιρείες διαχείρισης


 

Σημαντικό ενδιαφέρον, από μεγάλες εταιρείες στον τομέα της διαχείρισης αεροδρομίων, συγκεντρώνουν οι επικείμενοι διαγωνισμοί για την αποκρατικοποίηση των κυριότερων περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας που πρόκειται να προκηρυχθούν στις αρχές της νέας χρονιάς.

Ο όμιλος της ισπανικών, πλέον, συμφερόντων Hochtief, η γερμανική Fraport, αλλά και γαλλική Vincι έχουν, κατά καιρούς, επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον τους να μετάσχουν στην επιχείρηση αποκρατικοποίησης των ελληνικών αεροδρομίων.

Το τελευταίο, όμως, διάστημα οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ενδιαφέρον και του αμερικανικού ομίλου Corporacion America, ο οποίος λειτουργεί 49 αεροδρόμια σε Λατινική Αμερική αλλά και Ευρώπη και φέρεται να καλοβλέπει το ενδεχόμενο να πάρει υπό τον έλεγχό του και κάποια από τα ελληνικά αεροδρόμια.

Η Corporacion America, που εδρεύει στην Αργεντινή, έχει μεταξύ των βασικών δραστηριοτήτων της, τη διαχείριση αεροδρομίων, αναμένει να ξεκαθαρίσει το νομικό καθεστώς της διαγωνιστικής διαδικασίας προκειμένου να λάβει τις οριστικές της αποφάσεις για την περίπτωση των ελληνικών αεροδρομίων.

Πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο στόχαστρό της βρίσκονται τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου και της Ρόδου.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID