EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ντόμινο στην αγορά ενέργειας


 

Στο απροχώρητο έχει φθάσει το πρόβλημα με το έλλειμμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, οι επιπτώσεις του οποίου είναι σοβαρές για τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου.

Το έλλειμμα, ως αποτέλεσμα των απλήρωτων λογαριασμών ηλεκτρικού, νοικοκυριών και επιχειρήσεων, αγγίζει πλέον τα 1 δισ. ευρώ και αφορά τις πληρωμές σε παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας, τόσο από συμβατικές μονάδες, όσο και από ΑΠΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day, εχθές η ΔΕΠΑ απέστειλε επιστολή σε οφειλέτες της, στους οποίους περιλαμβάνονται η ΔΕΗ, ανεξάρτητοι παραγωγοί ηλεκτρικού, ο Οργανισμός Αστικών συγκοινωνιών Πρωτεύουσας, η ΕLFE (πρώην ΒΦΛ), προκειμένου να βρουν τρόπους τακτοποίησης των υποχρεώσεών τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΔΕΗ οφείλει ποσό περίπου 100 εκατομμυρίων, τα λεωφορεία περίπου 15 εκατομμύρια, η ΕLFE περίπου 70 εκατομμύρια, ενώ οι ανεξάρτητοι παραγωγοί περίπου 300 εκατομμύρια.

Οι τελευταίοι ως γνωστόν, έχουν απαιτήσεις πολύ υψηλότερες από τον Λειτουργό της Αγοράς- ΛΑΓΗΕ από τις πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας και στην ουσία είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τη ΔΕΠΑ, μόλις πληρωθούν από το ΛΑΓΗΕ.

ΠΗΓΗ
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID