EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Απεργούν οι εργαζόμενοι στις κυπριακές συγκοινωνίες!

 
Σε επ’ αόριστον απεργία προχωρούν οι υπάλληλοι των εταιρειών λεωφορείων και των υπεραστικών λεωφορείων σε ολόκληρη την Κύπρο, πλην της Πάφου.
Αναλυτικότερα, από σήμερα (3/12), σε απεργία προσέρχονται οι υπάλληλοι των εταιρειών λεωφορείων Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, καθώς και οι εργαζόμενοι στα υπεραστικά λεωφορεία.
Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται, αφού δεν έχουν λάβει ακόμη τους μισθούς Νοεμβρίου, εκτός από τους υπαλλήλους της εταιρείας της Λεμεσού, στους οποίους καταβλήθηκε μέρος του μισθού του Νοέμβρη, αλλά είναι αμφίβολο και κανείς δεν μπορεί να τους υποσχεθεί την καταβολή του μισθού του Δεκεμβρίου και του 13ου μισθού.
Η κυπριακή κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Συγκοινωνιών, ξεκαθάρισε ότι τα χρήματα που όφειλε προς τις εταιρείες έχουν κατατεθεί στους λογαριασμούς τους για να προχωρήσουν οι πληρωμές, ενώ την ίδια ώρα εκπρόσωποι των εταιρειών επέμειναν ότι ως τώρα δεν έχουν λάβει τίποτα.
Σήμερα, οι οδηγοί λεωφορείων θα πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις για να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους, αναμένοντας ταυτόχρονα να ξεκαθαρίσουν οι τράπεζες προς τις εταιρείες, την καταβολή των χρημάτων από την Κυβέρνηση.
Αναμένεται, επίσης, πιθανή συνάντηση των απεργών με τον υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων, κ. Ευθύμιο Φλουρέντζο για το θέμα.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID