EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Μετρό Αθήνας: 1.000 βιογραφικά σε 5 ημέρες για εργασία στα έργα επέκτασης προς Πειραιά



 

Περισσότερα από 1.000 βιογραφικά μέσα σε πέντε ημέρες έλαβαν οι κατασκευαστές της επέκτασης του μετρό στον Πειραιά, μόλις ανακοινώθηκε ότι ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες. Κι όλα αυτά χωρίς να υπάρχουν προσφερόμενες θέσεις, αφού οι περισσότερες εργασίες στα μεγάλα έργα πραγματοποιούνται μέσω υπεργολαβιών.

Η κρίση, λοιπόν, επηρεάζει τον τρόπο που εκτελούνται τα μεγάλα έργα (όπου εκτελούνται) με τρόπους αναπάντεχους και το μετρό Πειραιά είναι ίσως το πρώτο παράδειγμα των αλλαγών αυτών.

Το παράδειγμα της υποβολής 1.000 βιογραφικών μέσα σε λίγες ημέρες είναι χαρακτηριστικό. «Είναι πρωτόγνωρο. Κάποτε εξέταζα προσωπικά όλα τα βιογραφικά, τώρα είναι αδύνατον» λέει στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο κ. Νίκος Ρηγόπουλος, διευθυντής του έργου για λογαριασμό της Κοινοπραξίας J&P Avax, Ghella, Alstom Transport. «Επιπλέον δεν προσφέρονται θέσεις, καθώς οι περισσότερες εργασίες καλύπτονται μέσω υπεργολαβιών».

Οπως εξηγεί ο κ. Ρηγόπουλος, τα σημάδια της κρίσης στα μεγάλα έργα δεν είναι πάντα αρνητικά. Για παράδειγμα, την περίοδο αυτή είναι ευκολότερο να βρεθούν διαθέσιμα τα απαραίτητα μηχανήματα. Επιπλέον, είναι ευκολότερο να βρεθεί τρόπος για τη διάθεση των υλικών που θα προκύψουν από την εκσκαφή σταθμών και σηράγγων - ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα στα έργα μετρό.



Πηγή: Καθημερινή
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID