EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Αποψιλώνεται η Εγνατία Οδός. Έχασε την εποπτεία σε Ε-65 και «Αιγαίου»


 

Δημοσιεύτηκε η απόφαση του υπουργείου Υποδομών, σύμφωνα με την οποία αφαιρείται η εποπτεία της Εγνατίας από δυο συμβάσεις παραχώρησης αυτοκινητοδρόμων.

Συγκεκριμένα, η απόφαση αφορά την αφαίρεση της εποπτείας από τον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας (Ε-65) και τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου (Μαλιακός – Κλειδί).

Την υποκατάσταση της Εγνατίας Οδού από υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών έχει ζητήσει ο επικεφαλής της διαπραγμάτευσης για τη συνέχιση των έργων στους αυτοκινητοδρόμους, Ευθύμιος Βιδάλης.

Αιτία, η καθυστέρηση που παρατηρείται στην προσκόμιση στοιχείων από την Εγνατία στις διαπραγματεύσεις, καθώς κάθε απόφαση πρέπει να εγκρίνεται από το διοικητικό συμβούλιο και το νομικό σύμβουλο της εταιρείας.

Ο σύλλογος εργαζομένων της Εγνατίας χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την απόφαση, τονίζοντας ότι «όλα αυτά τα χρόνια η εταιρεία έχει αποδείξει ότι μπορεί να προασπίζει το δημόσιο συμφέρον».

Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα ανέφερε τις περιπτώσεις επιβολής ποινικής ρήτρας 45 εκατ. ευρώ στον παραχωρησιούχο Μαλιακός – Κλειδί για υπέρβαση της 2ης και 3ης αποκλειστικής τμηματικής προθεσμίας, όσο και την απόφαση της ΕΕ να κλείσει, προς όφελος του Δημοσίου, το φάκελο καταγγελίας εις βάρος του έργου παραχώρησης Ε-65 για περιβαλλοντικούς λόγους.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID