EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Έρχονται αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ίσως αποφευχθεί το 25%

 
Έρχονται αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, αλλά που «θα κάτσει η μπίλια»; Οι αυξήσεις, που αφορούν νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα επιβληθούν σταδιακά, με πρώτη «δόση» την 1η Ιανουαρίου, δεύτερη την 1η Μαΐου και τρίτη την 1η Ιουλίου 2013, οπότε και προβλέπεται η πλήρης απελευθέρωση των τιμολογίων της κατηγορίας αυτής.
Ποιο είναι το σκεπτικό των αυξήσεων; Πρόκειται για τα επικαιροποιημένα στοιχεία κόστους της ΔΕΗ πάνω στα οποία θα στηριχθεί η γνωμοδότηση της ΡΑΕ προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου αυτό με τη σειρά του να πάρει τις οριστικές αποφάσεις για τις αυξήσεις των τιμολογίων στη χαμηλή τάση.
Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ στην εισήγησή της προς τη ΡΑΕ κάνει λόγο για την αναγκαία αναπροσαρμογή των τιμολογίων χαμηλής τάσης, όπως επιβάλλει και από το Μνημόνιο, επισημαίνοντας ότι, για πολλές κατηγορίες καταναλωτών, το ηλεκτρικό ρεύμα πωλείται σε τιμές χαμηλότερες του κόστους.
Από την άλλη πλευρά, το αίτημα για μεσοσταθμικές αυξήσεις 25% εκτιμάται ότι δεν θα γίνει αποδεκτό στο σύνολό του από τη ΡΑΕ και από το ΥΠΕΚΑ.
Ίσως, το υπουργείο για να εκτονώσει τις αντιδράσεις, να προχωρήσει σε διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο «Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο» που προστατεύει ευπαθείς ομάδες από τις αυξήσεις στα τιμολόγια.
Πάντως, οι ανατιμήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ αναμένονται να γίνουν αισθητές στη δεύτερη και τρίτη δόση.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID