EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«Πράσινο φως» στην κατασκευή του σταθμού ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα, ύψους 120 εκατ.

 
Υπό τη μορφή ΣΔΙΤ, θα κατασκευαστεί ο νέος σταθμός των ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα, πάνω από το σταθμό του Μετρό. Το ελληνικό δημόσιο θα παραχωρήσει έκταση συνολικού εμβαδού 38.500 τ.μ. και τα ΚΤΕΛ από κοινού με τον ιδιώτη επενδυτή θα αναλάβουν την κατασκευή του έργου.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 120 εκατ. ευρώ, ενώ θα δοθεί σε λειτουργία σταδιακά εντός 2 ετών από την έναρξη των εργασιών.
Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι «το έργο μπορεί να προχωρήσει με ΣΔΙΤ, με σύμπραξη του Δημοσίου, των Υπεραστικών Λεωφορείων και τρίτου επενδυτή. Συγκεκριμένα, το Δημόσιο θα συμβάλει με την παραχώρηση γης, ο δε επενδυτής μαζί με τα ΚΤΕΛ θα αναλάβουν τη χρηματοδότηση της κατασκευής και της λειτουργίας του σταθμού.
Έτσι μπορεί να δημιουργηθεί ένας υπερσύγχρονος συγκοινωνιακός κόμβος έκτασης 38.500 τ.μ., που θα συνδυάζει υπεραστικές και αστικές συγκοινωνίες, μέσα σταθερής τροχιάς και χώρους στάθμευσης με 480 θέσεις πάρκιν. Θα διαθέτει επιπλέον 29.000 τ.μ. ελεύθερους χώρους και πράσινο. Ενώ, 1.500 τ.μ. θα είναι χώροι πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα, 11.000 τ.μ. θα διατεθούν για εμπορική χρήση».
Η προκαταρκτική χρηματοοικονομική αξιολόγηση του έργου έχει ολοκληρωθεί και είναι θετική. Οι σχετικές τεχνικές προμελέτες έχουν επίσης ολοκληρωθεί από την Αττικό Μετρό, η οποία θα αναλάβει επίσης τη χωροταξική ρύθμιση και τη γενική επίβλεψη κατασκευής του έργου.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID