EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες


Πολεμικό κλίμα στη Βουλή

Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες
Με τις αγορεύσεις των εκπροσώπων των κομμάτων ξεκίνησε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για το Μνημόνιο 3, η οποία θα κορυφωθεί τα μεσάνυχτα με την ονομαστική ψηφοφορία.

Πρώτος έλαβε το λόγο από τη Νέα Δημοκρατία ο Αδ.Γεωργιάδης.

Λίγο νωρίτερα, απορρίφθηκε -επίσης με ονομαστική ψηφοφορία- η ένσταση αντισυνταγματικότητας που είχαν καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Μετά την ονομαστική ψηφοφορία, από την οποία αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας απορρίφθηκαν. Συνολικά ψήφισαν 217 βουλευτές, «ναι» ψήφισαν 47 και «όχι» 170.
 
«Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία καταρρέει» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι ήταν συντριπτική η πλειοψηφία όσοι εγέρθησαν υπέρ της αντισυνταγματικότητας του πολυνομοσχεδίου.

«Θα μας κρίνει η ιστορία, θα μας κρίνουν οι πολίτες, όλοι όσοι παρακολουθούν με αγωνία» τόνισε ο Αλ.Τσίπρας.

«Μέσα σε λίγες ημέρες για δεύτερη φορά το προεδρείο παραβιάζει τον κανονισμό» είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και απευθυνόμενος προς τον Ευ.Μεϊμαράκη τον κάλεσε να προστατεύσει το Κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία.

«Τα ζητήματα αντισυνταγματικότητας όποιος επιθυμεί να τα θέσει στα δικαστήρια» είπε στην παρέμβασή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο Θάνος Παφίλης τόνισε ότι θα καταργήσει ο λαός στην πράξη τα μνημόνια και χαρακτήρισε καταδικαστέα την τακτική που ακολούθησε η κυβέρνηση.

Κατά τη συζήτηση επί των ενστάσεων, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι παραβιάζεται ευθέως το άρθρο του Συντάγματος «που ορίζει να προστατεύουμε το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία», σημειώνοντας ότι «δεν περιμέναμε ποτέ ότι ο κ. Μανιτάκης θα υπέγραφε αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο».
Σύμφωνα με την κ. Κωνσταντοπούλου, το πολυνομοσχέδιο παραβιάζει το άρθρο του Συντάγματος που προστατεύει τα περιουσιακά δικαιώματα και την ιδιοκτησία και αυτό καταγράφεται και στη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για νέα επέλαση στους πιο αδύναμους, στους συνταξιούχους, στους μισθωτούς, ενώ «καμία ενέργεια δεν έγινε για τη λίστα Λαγκάρντ και για τη φορολόγηση μεγάλων καταθέσεων».
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID