EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΟΦΑΕ: Χαριστική βολή στους μεταφορείς οι διατάξεις του Πολυνομοσχεδίου

Μετά τους βυτιοφορείς και τον ΠΣΧΕΜ και οι διεθνείς μεταφορείς (ΟΦΑΕ) εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις ρυθμίσεις που εισάγονται στο πολυνομοσχέδιο, καλώντας τους αυτοκινητιστές σε εγρήγορση.
«Χωρίς καμία διαβούλευση και διάλογο με τους αυτοκινητιστές, εντελώς αιφνιδιαστικά, το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών και Δικτύων περιέλαβε στο γνωστό πολυνομοσχέδιο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα και τίθεται σε ψηφοφορία αύριο στη Βουλή, διατάξεις με τις οποίες επιτρέπεται η μίσθωση φορτηγών δημόσιας χρήσης χωρίς οδηγό από μη μεταφορικές επιχειρήσεις και η χρήση τους για μεταφορές των ιδίων ή τρίτων.
Οι ρυθμίσεις αυτές ολοκληρώνουν το έργο της δήθεν απελευθέρωσης του μεταφορικού επαγγέλματος που ξεκίνησε με το ν. 3887/2010, παραδίδουν τη μεταφορική δραστηριότητα στις πολυεθνικές εταιρίες και το κεφάλαιο και οδηγούν στον αφανισμό τον κλάδο των Ελλήνων μεταφορέων, που εδώ και χρόνια πλήττεται από την κρίση, την υπερχρέωση και τον αθέμιτο ανταγωνισμό των αυτοκινητιστών τρίτων χωρών.
Η Ο.Φ.Α.Ε. εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της με τις διατάξεις αυτές, που αποτελούν την χαριστική βολή στην Ελληνική χερσαία εμπορευματική μεταφορά, απαιτεί από την κυβέρνηση να αποσύρει τις διατάξεις και τους βουλευτές όλων των κομμάτων να τις καταψηφίσουν και καλεί σε εγρήγορση τους αυτοκινητιστές για κινητοποίηση ενάντια στα μέτρα», αναφέρει η ΟΦΑΕ.  
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID